Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η επανάσταση των Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ & ΝΔ αλλάζει τα δεδομένα;

Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους με όσους δέχονται να το "κούρεμα". Υπάρχει και ένα ποσοστό 30-40% που δεν δέχονται το "κούρεμα".
 Χθες το πρωί μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδιωτικού και του επίσημου τομέα, στις οποίες συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του IIF υπό τον κ. Τσάρλς Νταλάρα, οι εκπρόσωποι του διεθνούς οίκου Blackstone και του νομικού γραφείου Allen & Overy, οι εκπρόσωποι της Τρόικα υπό τον κ. Τόμσεν και ο κ. Ζανιάς για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, με τον Λ.Παπαδήμο να δέχεται τον επάισχυντο όρο του αγγλικού δικαίου, το οποίο εφεξής θα διέπει τον δανεισμό.
Ο.Γ.Παπανδρέου και ο Γ.Καρατζαφέρης θα πούν "ναι σε όλα", το θέμα είναι τι θα πει ο Α.Σαμαράς, αλλά τα πράγματα δεν είναι πλέν τόσο απλά, μετά την "επανάσταση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και την καταψήφιση πολλών άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Η ανεξαρτητοποίηση καιι η επίδειξη πνεύματος αυτοσυντήρησης μπορεί να μην έχει να προσδκοκώμενα αποτελέσματα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι "ελέγχει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ", ούτε ο τύποις πρόεδρος του κόμματος Γ.Παπανδρέου, ούτε οι δελφίνοι".
Είναι τραγελαφικό, αλλά το μοναδικό πράγμα που τους συγκινεί δεν είναι πλεόν η άρνηση σε όσα ζητάει η τρόϊκα για να σωθεί η πατρίδα, αλλά μήπως και διασωθούν οι ίδιοι στις επικείμενες εκλογές όπου από τους 152 δεν προβλέπεται να επιβειώσουν πάνω από 20-25 στη νέα Κ.Ο. που βάσει όλων των δημοσκοπήσεων δεν θα δώσει περισσότερο από 40-50 βουλευτές συνολικά.
Αλλά αν αυτό ισχύει για το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει για τη Ν.Δ.: Η μαζική αποχώρηση βουλευτών της κατά την ίδια ψηφοφορία, δείχνει ότι και οι της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τους ψηφοφόρους τους.
Στο ΛΑΟΣ βλέπουν έχει αρχίσει με πολύ δυναμικά στοιχεία η υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις κια η κατάσταση θα επιδεινωθεί σίγουρα, αφού το κόμμα δεν διαθέτει παραδοσιακή εκλογική βάση. Οι συνήθεις "λεονταρισμοί" του Γ.Καρατζαφέρη περί "αποχώρησης από την κυβέρνηση" μόνο άσχετοι δεν είναι με το συγκεκριμένο γεγονός.
Δηλαδή θέλουμε να πούμε ότι και σήμερα να συμφωνήσουν οι αρχηγοί, δεν αίναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν οι Κ.Ο., τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων.
Όλα λοιπόν είναι ανοικτά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32937&Itemid=131

"Να δεχθούν όλες τις απαιτήσεις της τρόϊκας σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει ούτε PSI, ούτε δανειακή σύμβαση", θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Λ.Παπαδήμος απόψε στην συνάντηση που θα έχει μαζί τους.