Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα μέσω Facebook, μέχρι τα ξημερώματα έδωσαν νέο ραντεβού για σήμερα στις 18:00: “Ειμαστε ξύπνιοι, είναι ώρα να φύγουν!” – Αποκλειστικές φωτογραφίες



Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν ήδη!
Περιπου 30.000 λαού στην πλατεία Συντάγματος και ο κόσμος πληθαίνει συνεχώς! Η μαζική συμμετοχή στελνει ηχηρό μήνυμα, σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας και αβεβαιότητας για το πολιτικό μέλλον.
Το ραντεβού έχει ανανεωθεί για σήμερα το απόγευμα στις 6. Με τη φράση “η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε… Η σκυτάλη πέρασε σε σας” οι δημιουργοί της σελίδας στο facebook δηλώνουν ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή. Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα και βρίσκονται ακόμη εκεί. Οι δρόμοι πάντως στο κέντρο της Αθήνας είναι ανοικτοί.
Ο ξεσηκωμός έγινε μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που εξηγεί γιατί οι περισσότεροι απο τους συγκντρωμενους είναι νέοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μια τόσο μαζική συγκνετρωση δεν έχει περιβληθει κομματικό μανδύα. Το μοναδικό πανό που κρατούν οι διαδηλωτές είναι γραμμένο στα Ισπανικά δείγμα της έμπνευσης που αντλούν οι διαδηλωτές απο τους Αγανακτισμένους της Puerta del sol στη Μαδρίτη. Estamos despiertos. Ya es Ora de que se vayan, γράφει το πανο. “Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι, είναι ώρα να φύγουν”. Το zoom news είναι εκεί και θα σας ενημερώνει.


Σημειωτέο ότι γύρω στις 8 έφτασε στην πλατεία Συντάγματος μέσω της οδού Σταδίου η πορεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σύσσωμος ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος αποδοκίμασε την εμφανή προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να ενοποιηθεί με τη μάζα του κόσμου στη πλατεία και επανέλαβε ότι δεν θέλει κανένα κόμμα ή συνδικαλιστική οργάνωση να σηκώνει πανό στη σημερινή διαδήλωση.
Στις 20:30 ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος προσέγγιζε τις 40.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φωτορεπόρτερ που εργάζονται για τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατούσε είναι ότι οι συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν συνεχώς να αναρτήσουν φωτογραφίες στο facebook αλλά το σύστημα της κινητής τηλεφωνίας είχε καταρρεύσει με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανεβάσουν καμία αλλά ούτε καν να πάρουν τηλέφωνο!



Υπήρχε ένα πανό που έλεγε “Jeffry go home”, κάποιοι με μπλουζάκια “η καμαριέρα αντιστάθηκε”, πανό “Ο Λεωνίδας είπε ελάτε να τα πάρετε και ο Τζέφρι είπε ελάτε να σας τα δώσουμε”