Το πρόβλημα, θίγει με Ερώτηση του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, αναφέροντας ότι, παράλληλα, το τελικό πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τη θέσπιση κριτηρίων για τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, κινείται σε αντίστοιχη κατεύθυνση, αφού δεν δίνονται στη μητέρα εκπαιδευτικό, που έχει κάνει χρήση της άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου, οι μονάδες δυσμενών συνθηκών (μόρια), που προβλέπονται για την οργανική της θέση.
«Οι ρυθμίσεις αυτές είναι καταφανέστατα άδικες για τις γυναίκες- εκπαιδευτικούς, αφού στην πραγματικότητα ποινικοποιείται η μητρότητα, σε μία χώρα που έχει αποδεδειγμένα, πρόβλημα υπογεννητικότητας. Και σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αυτή αντίκεινται στο Σύνταγμα (προστασία της μητρότητας, άρθρο 21 παρ.1 και 3) και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής, ερωτά την Υπουργό Παιδείας αν θα επανεξετάσει το σχετικό χωρίο που αφορά τις κρίσεις διευθυντών, υποδιευθυντών και αν θα υιοθετηθεί το τελικό πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις εκπαιδευτικών.
*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδαwww.nikosnikolopoulos.gr