Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΟΤΟΕ: "Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πώληση του ΤΤ"... δεν πειράζει θα την "καταλάβετε" μόλις σας πει ο Γιωργάκης


"Η ανακοίνωση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αποκαλύπτει την αμηχανία και ταυτόχρονα την αδυναμία της Κυβέρνησης να υπερασπίσει στοιχειωδώς βασικούς τομείς της οικονομίας απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

"Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν στηρίζεται σε οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά εξυπηρετεί ευκαιριακές σκοπιμότητες. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί μια ισχυρή ελληνική Τράπεζα λαϊκής βάσης και θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός Δημόσιου πυλώνα Τραπεζών (που μέχρι πρόσφατα ήταν κεντρική κυβερνητική πολιτική) προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Οικονομίας για το ξεπέρασμα της κρίσης, θυσιάζεται στο βωμό του εκβιαστικού διλήμματος που θέτει η Τρόικα και υποκύπτει η ελληνική Κυβέρνηση: "Ή θα πουλήσετε ή θα χρεοκοπήσετε!"", αναφέρει ο ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

Αύριο στις 2.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία. της ΟΤΟΕ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της Κυβέρνησης και την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.