Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι ακολουθούν τον Λοβέρδο στη νέα κίνηση

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους Φλωρίδης, Ραγκούσης, θετικός ο Πάγκαλος, επιφυλακτική η Διαμαντοπούλου. Νέα στελέχη και βουλευτές στρατολογεί ο Μόσιαλος.

Ποιοι ακολουθούν τον Λοβέρδο στη νέα κίνηση
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε οριστικά το Ρουβίκωνα.
Το βιβλίο του, υπό τον τίτλο «Νέα Πολιτική Ανόρθωση», αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας πολιτικής κίνησης που φιλοδοξεί να εκφράσει τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας και να αναγεννήσει την Κεντροαριστερά.
Ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και τον πρώην στενό φίλο του κ. Βενιζέλο,τρεις μόνο μήνες μετά τις εκλογές. Ο πρώην Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί απολίθωμα ενός πολιτικού συστήματος που έχει καταρρεύσει και βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης και εξαφάνισης.
Ο κ. Λοβέρδος θα έχει κοντά του τον πρώην Υπουργό κ. Φλωρίδη με τον οποίο ταυτίζονται πλέον απόλυτα ενώ καθοριστικό ρόλο στα οργανωτικά θέματα, διαδραματίζει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα, κινείται δραστήρια και ο πρώην υπουργός κ. Η. Μόσιαλος, ο οποίος έχει σειρά επαφών με νέα στελέχη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , όπως ο κ. Φ. Παρασύρης (είναι και... κουμπάροι), ο κ. Θ. Οικονόμου, ο κ. Κ. Καρτάλης κ.α.
Θετικός, απέναντι στο εγχείρημα, εμφανίζεται και ο κ. Θ. Πάγκαλος, οι σχέσεις του οποίου με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες ενώ είναι γνωστή και η αντιπάθεια που τρέφει για τον κ. Βενιζέλο.
Αντίθετα επιφυλακτική, χωρίς όμως να κλείνει την πόρτα μιας μελλοντικής συνεργασίας, είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου που εξακολουθεί να διατηρεί τις φιλοδοξίες της και τον δικό της πολιτικό σχεδιασμό.
Ο κ. Λοβέρδος έχει συζητήσει και με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, μέσα σε πολύ καλό κλίμα όπως επισημαίνουν κύκλοι του περιβάλλοντος του πρώην Υπουργού Υγείας.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και ενδεχόμενες κινήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχουν βουλευτές που συζητούν με τον κ. Λοβέρδο, είναι όμως άγνωστο αν θα τον ακολουθήσουν.
Ο κ. Χρήστος Αηδόνης, Βουλευτής Δράμας, ανήκει στους στενούς φίλους του κ. Λοβέρδου και υπάρχει η εκτίμηση ότι ενδέχεται να είναι ο πρώτος που θα ακολουθήσει τον κ. Λοβέρδο στο νέο πολιτικό φορέα.