Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση επέλεξε: Αύξηση του ορίου ηλικίας και κατάργηση του αφορολογήτου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόϊκα έθεσε στην ελληνική συγκυβέρνηση το δίλημμα: Απολύσεις  δημοσίων υπαλλήλων ή αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 έτη και πλήρη κατάργηση κάθε....
αφορολογήτου. Δηλαδή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και Κουβέλη αποφάσισε ήδη και χωρίς δισταγμό να αποδεχτεί τις δύο τελευταίες και να διατηρήσει ολόκληρο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων (και τους επίορκους;;; όπως το ίδιο το πολιτικό σύστημα ομολόγησε ότι απασχολεί;;;). Φυσικά θα μειώσει περαιτέρω τις αμοιβές των ΔΥ, αλλά εκείνο που φοβάται πάνω απ΄ όλα το πολιτικό σύστημα είναι να μην καταρρεύσει η πελατειακή ηθική του, πάνω στην οποία στηρίζεται. 

Προ ημερών, τελειώνοντας σχετική ανάρτησή μας με τίτλο Η τρόϊκα  βρήκε το κουμπί  του  πολιτικού  συστήματος είχαμε αναρωτηθεί: «Αν η τρόϊκα κάνει πίσω στις απολύσεις ΔΥ και δεχτεί άλλα εξαθλιωτικά ισοδύναμα, αυτό σημαίνει ότι την ενδιαφέρει να πάρει τα χρήματά της πάση θυσία. Αν όμως επιμείνει στις απολύσεις ΔΥ, τότε αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα….».


Συμπέρασμα: Η τρόϊκα αδιαφορεί στην πραγματικότητα για διαρθρωτικές και λοιπές αλλαγές στην Ελλάδα, που θα την έβαζαν σε έναν άλλο δρόμο. Το μόνο που στυγνά την ενδιαφέρει είναι να πάρουν οι τοκογλύφοι τα χρήματά τους με κάθε τίμημα για τους Έλληνες.