Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο Βενιζέλος έδιωξε τον Χρυσοχοΐδη από ενημέρωση βουλευτών για τα μέτρα των 11,5 δις!


Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο με απρόβλεπτη συνέχεια σημειώθηκε μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και έφτασε έως του σημείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να υποδείξει στο κορυφαίο στέλεχος να εγκαταλείψει την αίθουσα.
Αφορμή για την «σύρραξη» ήταν η πολιτική στάση που ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που
καλείται να υιοθετήσει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του Μνημονίου.
Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε από την Ιπποκράτους όπου βρισκόταν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να προσέλθει στη Βουλή για να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας όταν διαπιστώθηκε ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης το καταψήφισαν επί της αρχής.
Αμέσως μετά συγκάλεσε στη Βουλή σύσκεψη προκειμένου να ενημερώσει τους παρόντες βουλευτές για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αλλά και να συζητήσει μαζί τους τα επόμενα βήματα επί της ουσίας και επί της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος.
Κατά την διάρκεια σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε έντονη αψιμαχία με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είπε στον κ. Βενιζέλο πως την πολιτική που ακολουθεί αυτήν την στιγμή, θα την χρεωθεί δυστυχώς το κόμμα από τη στιγμή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ με αυτόν υπουργό Οικονομικών έχει ψηφίσει το Μνημόνιο και τα μέτρα των 11,5 δισ.
«Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.
«Να το πάρεις πίσω αυτό!», είπε οργισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης.
«Δεν το παίρνω. Πήγαινε από δω!», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά, «Εσύ να φύγεις από δω…». εκεί έπεσαν και οι “ευχές” μεταξύ των δύο ανδρών.
«Φύγε!», του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά ο κ. Χρυσοχοΐδης αποχώρησε από την αίθουσα.
Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξε βαριές κουβέντες και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα κατά την διάρκεια της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.