Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

…που ξεπουλάνε με ευκολία την πατρίδα μου


«Από τους πολλούς πολιτικούς κι εσύ είσαι ένας από αυτούς που ξεπουλάνε με ευκολία την πατρίδα μου»

Του Παναγιώτη Τσολάκη

Πολύ επίκαιρο τραγούδι σε στίχους του Φοίβου με ερμηνευτές τον Βαρδή και Γαρμπή. Τα Μέσα ενημέρωσης όμως, τους πολιτικούς τους αποκαλούν «Σωτήρες». Θα είχαν απόλυτο δίκαιο αν τους αποκαλούσαν δικούς τους σωτήρες και όχι της χώρας και των πολιτών! Προστάτες των πολιτικών, του συστήματος και των ανθρώπων του. Προστάτες των ισχυρών και οικονομικών συμφερόντων.

Μια ακόμα φοβερή αποκάλυψη της εφημερίδας ΒΗΜΑ!

«Ερωτηματικά ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκαλεί η αποπομπή της ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης κυρίας Γεωργίας Ζυμπιλιάδου» η οποία χειριζόταν με επιτυχία (άποψη της εφημερίδας) το θέμα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από την άνοιξη του 2011. Εκτός από την απορία στις Βρυξέλλες, το θέμα προκαλεί έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης (ο αδιάβαστος κι σκυφτός «επαναστάτης») καταγγέλλει επέλαση «γαλάζιων» παιδιών και διαμαρτύρεται έντονα σε ιδιωτικές συζητήσεις για την αντικατάσταση ικανών προσώπων που αποδεδειγμένα παρήγαγαν έργο». Αυτό είναι ένα απόσπασμα των σχολίων της εφημερίδας, που προφανώς με εντολή δημοσιοποίησε αυτό το σοβαρό για την χώρα θέμα! Τόσο σοβαρό που προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, απορία ακόμα και στις Βρυξέλλες!

Το κόμμα που δημιούργησε την βιομηχανία των κομματικών προσλήψεων (το βαθύ ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι παρά τις εξαγγελίες Βενιζέλου να το εξαφανίσει, αυτό επιμένει να υπάρχει) καταγγέλλει κομματικές διώξεις. Δηλαδή καταγγέλλει τον εαυτό του. Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες, ότι από την εποχή του 1981 (πριν ακόμα η δική μου γενιά να γεννηθεί) πως γίνονταν οι προσλήψεις. Οι άλλοι, οι γαλάζιοι που τους διαδέχτηκαν, είχαν και αυτοί κομματική χροιά στις προσλήψεις αλλά κυρίως κινούνταν πιο ελιτίστικα και πιο προσωπικά. Άλλη πατέντα! Και τα δύο κόμματα αποδεδειγμένα δολοφόνησαν εν ψυχρώ την αξιοκρατία. Εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των πολιτών τους έκαναν υποχείρια τους!

Δεν αναφέρει η εφημερία πως η εν λόγω κυρία επιλέχθηκε στην θέση της Ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ και από ποιούς! Αναφέρει βέβαια τον κομματικό της χώρο και την συγγενική της σχέση με τον μέχρι χθες απόλυτο πολιτικό άρχοντα της περιοχής Κοζάνης και όχι μόνο.

Η εφημερίδα βέβαια δεν ανέτρεξε στο μακρινό παρελθόν για να δει την απορροφητικότητα των κονδυλίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όταν ήταν υπεύθυνη της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας, θέση που ξαναπήρε με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ, πάντα αξιοκρατικά βέβαια!

Επί τη ευκαιρία και δύο ερωτήσεις στην κυρία Ζυμπιλιάδου. Πόσο βοήθησε στην απορρόφηση κονδυλίων για την περιφέρεια καταγωγής της γιατί δεν είδαμε κανένα αναπτυξιακό έργο στην περιοχή, εκτός από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κουκουλόπουλου, για εννέα αν θυμάμαι καλά έργα που εγκρίθηκαν και ΘΑ γίνουν!

Κι το δεύτερο ερώτημα είναι τι έκανε για να πληρωθούν κάποιοι εξωτερικοί συνεργάτες της διαχειριστικής αρχής, τους οποίους σταμάτησε από την εργασία λόγω ότι είχαν λήξει οι συμβάσεις του αλλά υποσχέθηκε να πληρωθούν το χρόνο που εργάστηκαν πέρα από την σύμβαση. Περίπου 3,5 μήνες. Τι αξία όμως έχουν για έναν άνεργο 4-5 χιλιάδες ευρώ και τι όφελος για κάποιον να ενδιαφερθεί. Άλλα είναι σημαντικά για αυτούς. Όπως η εν λόγω θέση που απωλέσθη!

Δυστυχώς αυτό το κράτος είχαμε, έτσι λειτουργούσε κι αυτό συνεχίζουμε να έχουμε κι έτσι εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτοί που άφηναν απλήρωτους εργαζόμενους, αυτού που χρεοκόπησαν την χώρα αυτοί επιμένουν να μας σώσουν κι αυτούς προτείνουν κατάλληλους οι εκδότες και τα αφεντικά της ενημέρωσης.