Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τη νύχτα μέρα προσπάθησε να κάνει ο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή... αλλα πήρε απάντηση από τον Κεφαλογιάννη


http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/papakonstantinou-arumba.jpgΑκόμα και ίδιες να είναι οι δύο προτάσεις, της ΝΔ περί αξιοποίησης και τουΠΑΣΟΚ περί πώλησης που μετά το θόρυβο έγινε αξιοποίηση, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ένα σημαντικό γεγονός:

Ότι όταν έγινε η πρόταση Σαμαράαποσκοπούσε στην ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ μας από το Μνημόνιο, ενώ η τωρινή και καθυστερημένη απόφαση που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί στηνΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του μνημονίου.

Γι αυτό εξάλλου η τότε πρόταση του Σαμαρά ήταν: Σχέδιο εξόδου από την ΚΡΙΣΗ και όχι Σχέδιο εξόδου απ' το Μνημόνιο...

Πριν από λίγο στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να αντιστρέψει αυτή την πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο μαύρο, υποστηρίζοντας πως στις 7 Ιουλίου του 2010, ο Α. Σαμαράς «έλεγε να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μνημονιακή υποχρέωση» και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη.

«Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα ΜνημονίουΕίπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν άμεσα τη μείωση του χρέουςΑυτό δεν συνιστά ξεπούλημασε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός ψεύδεται εντός του Κοινοβουλίου - και δεν είναι η πρώτη φορά", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε (ΣΣ. Έλα ρε μεγάλε μη μας κάνεις τόσο μεγάλη χάρη!!!). Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση», ήταν το μόνο που βρήκε να απαντήσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου