Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μέσω του 184 τα ραντεβού στο ΙΚΑ


Οδηγίες για τον νέο τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας και για το κλείσιμο ραντεβού των ασφαλισμένων με ιατρούς του ΙΚΑ ή του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ δίνει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για παροχή υπηρεσιών υγείας μπορούν να κλείνουν ραντεβού με ιατρούς των μονάδων υγείας του Ιδρύματος, τηλεφωνώντας στο 184 από τις 07:00 το πρωί έως τις 07:00 το βράδυ.

Επίσης τηλεφωνώντας στο 184 ή επισκεπτόμενοι τα υποκαταστήματα και τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ καθώς και τα ΚΕΠ θα πληροφορούνται τα στοιχεία των ιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ της περιοχής τους, τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν επίσκεψη στους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Το κόστος αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Οι γιατροί που δεν αποδέχονται αυτόν τον όρο θα εξαιρούνται από τον κατάλογο των συνεργαζόμενων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Οι παρακλινικές εξετάσεις που παραγγέλλουν οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ εγκρίνονται από τους ελεγκτές ιατρούς των μονάδων υγείας του ΙΚΑ και εκτελούνται στα εργαστήρια των μονάδων υγείας του ΙΚΑ ή στα συμβεβλημένα με το Iδρυμα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.

Για τις άδειες ασθένειας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γιατρούς των μονάδων υγείας του Ιδρύματος.

Οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΑΞΥ (ξενοδοχοϋπάλληλοι) από 15 Φεβρουαρίου 2011, για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επισκέπτονται τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στα ιδιωτικά τους ιατρεία επιδεικνύοντας μόνο το βιβλιάριο υγείας τους.


Πηγή:Voria

http://www.parapolitika.gr/