Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το ΔΝΤ εκθέτει τον Παπακωνσταντίνου!




Αδειάζει την κυβέρνηση το ΔΝΤ για το επίμαχο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού David Hawley σε ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προσυμφωνήσει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας το συνολικό πλάνο ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει από μόνη της ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατόν οικονομικό ανταποδοτικό όφελος. Ρόλος του ΔΝΤ από εκεί και πέρα είναι να παρέχει την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη που απαιτείται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πρόκειται για ένα πλάνο ευρείας κλίμακας που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή».
Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, έγκυρη πηγή του ΔΝΤ που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και η διαχείριση με αξιοποιήσιμο τρόπο της δημόσιας περιουσίας έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο».
Κατά τα άλλα, ο κ. David Hawley σε ερώτηση για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν παίρνει εντολές από την τρόικα, επανέλαβε ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις προσπάθειες που γίνονται από μέρους της κυβέρνησης και ότι προκάλεσε λύπη η αντίδραση αυτή από μέρους της.
Τέλος, στο ερώτημα αν το ΔΝΤ πρόκειται να συναινέσει σε τυχόν κατάργηση των προφορικών συνεντεύξεων που γίνονται στη χώρα μας από τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Hawley απάντησε με νόημα ότι η επικοινωνία είναι ένα απαραίτητο εργαλείο και έτσι πρέπει να παραμείνει...
Πηγή: skai.gr
http://www.parapolitika.gr