Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ποιούς περιμένουν οι κρεμάλες;



Ηταν Φεβρουάριος του 2009, δύο μόλις χρόνια πριν. Η Ελλάδα ήταν λαβωμένη από τα γεγονότα του "Δεκέμβρη του 2008" και ο Καραμανλής που είχε καταλάβει ότι οι Αμερικάνοι τον είχαν τελειωμένο, αφού οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, έκαναν διαγωνισμό μολότωφ, ενώ η παγκόσμια κρίση, χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, προέβη σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό, με το οποίο..
 παράλληλα τόνιζε την αναγκαιότητα της συναίνεσης. Σχεδόν εκλιπαρούσε για συναίνεση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε όπως ξέρετε (ξαναθυμηθείτε το εδώ): με ειρωνίες ότι "η συναίνεση είναι ένα κρύο ανέκδοτο και ίσως το τελευταίο ανέκδοτο του Καραμανλή" και άλλες τέτοιες Πασοκικές εξυπνάδες.
Και ο τύπος; Οι "μεγάλες" εφημερίδες που υποτίθεται ότι λειτουργούνδημοσιογραφικά, για το δημόσιο συμφέρον;
Βοήθησαν στην κατεύθυνση της συναίνεσης, ώστε να μην φτάσουμε σε αδιέξοδα;
Ας δούμε το εξώφυλλο του ΒΗΜΑτος, τότε και τώρα:
Τότε, το ΒΗΜΑ, που συμφωνούσε ότι υπάρχει κρίση, αντί να νουθετήσει την αντιπολίτευση να σοβαρευτεί και να "συναινέσει", εκμεταλλεύτηκε -λειτουργώντας ως κομματόσκυλο, που δεν δίνει δεκάρα για το εθνικό συμφέρον- τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τότε κυβέρνηση και έγραφε πρωτοσέλιδα "ΝΔ κατά Καραμανλή - οι εσωκομματικές αντιδικίες αποδυναμώνουν τον Πρωθυπουργό". Ακριβώς δηλαδή αυτό που συμβαίνει και σήμερα με τον Παπανδρέου.
Αν η εφημερίδα λοιπόν ήταν ανεξάρτητη και είχε αρχές, σήμερα θα είχε το ίδιο ακριβώς πρωτοσέλιδο, με μοναδική αλλαγή στο όνομα: όπου "Καραμανλής", θα το άλλαζε με "Παπανδρέου".
Τα υπόλοιπα ....copy-paste.
Όμως στο σημερινό (Κυριακή 22-5-2011) πρωτοσέλιδο, οι δημοσιογράφοι (;) ανακάλυψαν τις "ευθύνες του λειτουργήματος :)))".
Κι έτσι ο τίτλος έγινε: "Αντώνη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη".

Και γιατί δεν είχατε τίτλο το 2009 "Γιώργο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη;"
Υπενθυμίζουμε ότι τότε η Ελλάδα χρωστούσε 282 δις. (εδώ)
Σήμερα χρωστάει 354 δις. 72 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τότε. Και συνεχίζει ανοδικά.
Γιατί λοιπόν δεν βοηθήσατε τοτε προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, που θα μας γλίτωνε από όλο αυτό το μαρτύριο που περνά σήμερα η χώρα; Γιατί τότε δεν λέγατε στους Έλληνες, αυτά που λέτε σήμερα, ότι δηλαδή "η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, να συναινέσουμε όλοι στις οδυνηρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν";

Ως πολίτης, αεξάρτητος, ακομμάτιστος, ελέυθερος, αγαπητοί μου δημοσιογράφοι, θέλω να σας μεταφέρω, ότι -σε ότι μου αναλογεί-, τις σφαλιάρες τις έχω φυλάξει για κάτι δημοσιογράφους σαν εσάς κι όχι για τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουν να κάνουν "πρωταθλητισμό". Εσείς οφείλετε να γράφετε για το κοινό καλό, όπως υπαγορεύει η συνείδησή σας. Εσείς υπήρξατε Φιλιππινέζες της πρεσβείας που ήθελε να ρίξει τον Καραμανλή και βυθίσατε με τον ανηλεή βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με ανοησίες τη χώρα στον πάτο που είναι σήμερα, όχι επειδή νοιώθατε ότι αυτά που γράφετε βοηθούν τη χώρα, αλλά επειδή είχατε τέτοια "γραμμή" από τους εκδότες σας, που πήραν τη "γραμμή" από την θυμωμένη πρεσβεία. Τόση ανεξαρτησία δηλαδή!.
Εσείς είστε τα λαμόγια, εσείς πρέπει να φάτε τις φάπες, όχι το ΠΑΣΟΚ, όχι ο Παπανδρέου. Αυτός έκανε τη δουλειά του. Εσείς όχι.
Εσείς φταίτε για την κρίση. Εσείς έχετε το 100% της ευθύνης.
Αν γράφατε, έτσι "υπεύθυνα" όπως γράφατε σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια.
Αλλά, τότε ουρλιάζατε ότι το 4,5% των αυξήσεων ήταν "ένα κουλούρι την ημέρα". Τώρα μας βομβαρδίζετε (οι ίδιοι άνθρωποι) ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με μειώσεις -45% !

Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα πρέπει να στηθούν για σας. Και τολμάτε και βγαίνετε στις τηλεοράσεις !
http://taxalia.blogspot.com