Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο Στρος-Καν συνελήφθη κι ανακρίνεται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης σχετικά με "σεξουαλική επίθεση" εναντίον μιας καμαριέρας...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhle-HzHPWc37wjY4ZmPC_za52gn7r8-OcGCd8g6GYDZ6pIvH5inHPTYTShfeRSkox0NEfs0O8Hu-6NgQlwRbkrvdze1l5KmeRMAmO8UKsj61uqeKQ7wSTrB2vzT82oK_fOqPN3MU_Q0c/s1600/%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BA-%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BD.jpgΟ γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και ανακρίνεται σχετικά με μια καταγγελία περί σεξουαλικής επίθεσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

Ο Μπράουν είπε ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου που απέδρασε από το δωμάτιο μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καμαριέρα, αυτή μπήκε στο δωμάτιο, προκειμένου να καθαρίσει νομίζοντας ότι ήταν άδειο, ο Στρος Καν όμως ήταν στο μπάνιο και όταν βγήκε και την είδε, την άρπαξε, την έριξε στο κρεβάτι και προσπάθησε να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα. Η καμαριέρα κατάφερε να ξεφύγει και ο Στρος Καν ετοιμάστηκε και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο εσπευσμένα.

Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν (εκπρόσωπο της Αστυνομίας), ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά--ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Λόγω μιας ειδικής συμφωνίας με την Air France μπορεί να ταξιδεύει χωρίς να έχει κλείσει εισιτήριο στην πρώτη θέση, έτσι επιβιβάστηκε αμέσως στο αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στο Παρίσι και από εκεί στην Γερμανία προκειμένου να συναντηθεί με τη Μέρκελ.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση. «Αναμένουμε ότι πρόκειται να συλληφθεί επίσημα και να του απαγγελθούν κατηγορίες μέσα σε μια ώρα», δήλωσε ο Μπράουν για τον Στρος Καν στις 23:15 (περίπου στις 06:15 ώρα Ελλάδας). «Θα του ασκηθεί δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρος Καν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αστυνομικών και ζήτησε δικηγόρο...

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην (West 44th Street, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ).

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράσθηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε και εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/05/blog-post_15.html

Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

http://www.nypost.com/p/news/local/imf_boss_strauss_kahn_arrested_in_Kbd7uAi594vbej3oORXfcJ