Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΤΩΡΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτή την ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών συντελείται το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέστρεψε επειγόντως στην Αθήνα χωρίς να συμμετάσχει στο σημερινό Ecofin προκειμένου να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό συγκάλεσε εκτάκτως έκταση σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη!
Επί ελληνικού εδάφους συνεχίζονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών και τους επικεφαλής της Τρόικα.
Νέο κύκλο επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας, αρχίζει στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες (όπου συνεδρίασαν τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin) σήμερα το απόγευμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που ο Υπουργός Οικονομικών δεν συμμετείχε τελικά στο σημερινό Ecofin.
Στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν η πλήρης εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.