Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Έρχεται ανασχηματισμός στις αρχές τις εβδομάδας;


Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα άμεσα.
Η επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία, καθώς και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, φέρνουν δεύτερες σκέψεις στον Γιώργο Παπανδρέου.
Στόχος είναι να πείσει τη διεθνή κοινότητα και τις αγορές ότι έχει τη βούληση να κάνει σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας, καθώς μέχρι τώρα όλα έχουν αποτύχει: από το μνημόνιο, την αναδιάταξη της οικονομίας, τις επενδύσεις μέχρι και τον έλεγχο στο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θέλουν να ασκούν πιέσεις για άμεσες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, που δείχνει ότι μέσα στο κυβερνών κόμμα γίνεται ..της τρόικας!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο επερχόμενος ανασχηματισμός αν θα γίνει, θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24 ωρα, δηλαδή ακόμα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, τις μέρες δηλαδή των κρίσιμων Eurogroup και Ecofin που θα συνεδριάσουν για το μέλλον της Ελλάδας με τη συμμετοχή και του Ντομινίκ Στρος Καν.