Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σας πήραμε χαμπάρι...


Mε το παλαιό και δοκιμασμένο κόλπο των «διαρροών» των πλέον δυσμενέστερων σεναρίων για το τι θα υποχρεωθεί να πράξει η χώρα μας από την Τρόικα, υπό την πίεση των δυσμενών εξελίξεων όσον αφορά στις δυνατότητες δανεισμού της από τις αγορές μετά την αποτυχία του Μνημονίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να «πλασάρει» τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων που έχει συναποφασίσει με τις… «δάνειες δυνάμεις» ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση με την οποία «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»! Το κόλπο έχει στηθεί και πάλι επιδέξια από τους ιθύνοντες νόες της κυβέρνησης: Πρώτα.....
καλλιεργούν ένα πρωτοφανές κλίμα φόβου σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο αφήνοντας να «διαρρεύσουν πληροφορίες» περί ασφυκτικών πιέσεων της Τρόικας για μαζικές απολύσεις από εκατοντάδες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν! Στη συνέχεια, «διαρρέουν» ότι… ανθίστανται στις πολύ ισχυρές αυτές πιέσεις οι οποίες, όπως επίσης «διαρρέουν», εκδηλώνονται και με τη μορφή απειλών για διακοπή της εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ!
Και, τέλος εμφανίζονται οι ίδιοι οι κυβερνώντες ως… «σωτήρες των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο», ισχυριζόμενοι ότι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους «αδιάλλακτους τροϊκανούς» κατάφεραν να τους… πείσουν να μην απολυθεί τόσος κόσμος αντιπροτείνοντάς τους νέες μειώσεις στις αποδοχές όλων των εργαζομένων! Μοιάζει –λίγο πολύ– σαν τον εκβιασμό που κάνουν στους εργαζομένους τους αρκετοί εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα: «δεχτείτε να μειωθούν οι μισθοί για να μη σας απολύσουμε»! Με ανάλογο κόλπο θα επιχειρήσουν να «πλασάρουν» ως «σωτήρια για τη χώρα» και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα επαχθή μέτρα που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Ελευθερος Τύπος
Διαβάστε και το σχετικό μας άρθρο:

Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος