Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ρίκερς θα οδηγηθεί ο Ντομινίκ Στρος Καν


http://www.musictrekker.com/jazz/miles%20davis/pics/rikers1.jpgΟ επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων θα φιλοξενηθεί το άμεσο προσεχές διάστημα στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς.

Ο Στρος Καν θα μεταφερθεί εκεί τη Δευτέρα, από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

http://hellgatereview.com/wp-content/uploads/2009/02/rikers-island-prison.jpgΝωρίτερα τη Δευτέρα ο δικαστής είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε και όρισε ως επόμενη ημέρα εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου, την Παρασκευή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν ο δικαστής επιμείνει στην απόφασή του, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ρίκερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.