Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Και έσονται οι δύο (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) εις σάρκα μίαν!…

Γράφει ο Μαγια
Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων εξελίχθηκε σε μια μακάβρια …τελετή, στη διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στη ΝΔ του Σαμαρά!
Εξέλιξη αναμενόμενη γα το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα του θλιβερού συνοδοιπόρου του Α. Σαμαρά. Και οποία κατάντια! Να καλύπτει και να εκφράζει το πάλαι ποτέ κόμμα του Α. Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΕΝ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπως εύστοχα επεσήμανε, απευθυνόμενος στον Α. Κακλαμάνη, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος.
Ο τέλειος εξευτελισμός του υπερτιμημένου, υπερόπτη (στις δέκα λέξεις που εκστομίζει οι δώδεκα είναι «εγώ»), εξουσιομανούς και αμετροεπούς πολιτικού Ε. Βενιζέλου, προήλθε από τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν δεν γνωρίζετε όλα αυτά (για το σκάνδαλο των υποβρυχίων) τότε μιλάμε για αφέλεια και θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αν γνωρίζατε, τότε μήπως ήσασταν και εσείς στο κόλπο;».
Πανικόβλητος ο τοποτηρητής της Μέρκελ, που έχει συνδέσει το όνομά του είτε με αυταρχισμούς (νόμος περί Τύπου), είτε με πονηρίες (νόμος περί ευθύνης υπουργών), είτε με ανοησίες (διαφοροποίηση του ΦΠΑ στις …μπουγάτσες), παίζει τα πολιτικά ρέστα του πάνω στα λείψανα του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική διαδρομή του Βενιζέλου, αποδίδει, σημειολογικώς τουλάχιστον, όλη την πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής δικομματικής παρακμής.

Πριν περίπου ένα χρόνο η Λ. Κατσέλη χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ σαν ένα αδειανό πουκάμισο και σημείωνε, πως «το πιο έντιμο για όσους κρατούν τη σφραγίδα του θα ήταν να ενταχθούν στη ΝΔ»!… Οπερ και (ουσιαστικά) εγένετο…