Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Υπουργούς «έδωσε» ο Κάντας στην απολογία του

Πολιτικά πρόσωπα έβαλε τελικά στο «κάδρο» των ευθυνών για τα.... αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας απολογίας του, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.
Ο κατηγορούμενος απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου, αλλά και του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου για το ρόλο πολιτικών προσώπων φέρεται να είπε ότι θεωρεί απίθανο, εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος, να μην πληρώνονταν όσοι βρίσκονταν σε θέσεις πάνω και κάτω από αυτόν.
Δηλαδή, ο Υπουργός, ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις.
akisgiannos
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Κάντας συνέπεσε στη θητεία του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου έμεινε στη θέση του για 3 μήνες χωρίς όμως να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τις αρχές και όσα λέει ο κατηγορούμενος για τον τρόπο διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με τη μέθοδο της «μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.
Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Αντώνη Κάντα να έχει προσθέσει άλλα τρία ονόματα στον κατάλογο των προσώπων που τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ανέφερε και τρία νέα προγράμματα για την επιλογή των οποίων διακινήθηκαν μίζες.
Με βάση αυτά θεωρείται σχεδόν βέβαια ότι θα διευρυνθεί σύντομα ο κατάλογος τόσο των κατηγορουμένων, όσο και των αδικημάτων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384071/ypoyrgoys-edose-o-kantas-stin-apologia-toy#ixzz2nwoWcHqP