Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

,Σχέδιο κατά της κυβέρνησής του από κύκλους στο εξωτερικό βλέπει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν ύστερα από τις εξελίξεις με τις δεκάδες προσαγωγές για υπόθεση διαφθοράς.

«Όλα αυτά αποτελούν μια βρωμική επιχείρηση κατά της κυβέρνησής», δήλωσε σήμερα  ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα συνδέεται με τις καλοκαιρινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και αποτελεί προσπάθεια να τεθούν φραγμοί στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της Τουρκίας.

"Οι αυτουργοί βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά έχουν τις διασυνδέσεις τους και μέσα στη χώρα μας", συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σημείωσε ότι οι πέντε αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη είχαν διαπράξει κατάχρηση εξουσίας.

Από την Τρίτη το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική και αστυνομική επιχείρηση για συνδεόμενες μεταξύ τους υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε 52 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν γιούς εν ενεργεία υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αν και σε δηλώσεις του προ λίγων ωρών ο αντιπρόεδρός της Μπουλέντ Αρίντς τόνισε ότι δεν κατηγορεί τους υποστηρικτές του τάγματος Χιζμέτ του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν - πάλαι ποτέ συμμάχου του κ. Ερντογάν κατά των κοσμικών κεμαλικών δυνάμεων - για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, είναι γνωστή η διείσδυση του τάγματος τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στα σώματα ασφαλείας 
http://www.agioritikovima.gr/diethni/35011-chedio-apo-to-e