Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Με το βλέμμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο η κυβέρνηση

Με το βλέμμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο η κυβέρνηση
Σαμαράς προς Μέρκελ: «Πάμε καλά, αρκεί να συνεχίσετε να μας στηρίζετε»-Τι ΔΕΝ συζήτησε η Άγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ένα κατ' ιδίαν τετ α τετ είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στην συνάντηση που δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά από κάμερες, το κλίμα ήταν εγκάρδιο. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκελα Μέρκελ άκουγε χωρίς να σχολιάζει τον Αντώνη Σαμαρά να της ζητά περαιτέρω πολιτική στήριξη.
MER132933123333
«Πάμε καλά, αρκεί να συνεχίσετε να μας στηρίζετε» ήταν η χαρακτηριστικότερη φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενη από μία ακόμα έκκληση: όσο διαρκεί η ελληνική Προεδρία, η Ελλάδα να μην στριμωχτεί περαιτέρω στην γωνία από όσο είναι ήδη στριμωγμένη. Ο εφιάλτης στο κυβερνητικό επιτελείο αυτή τη στιγμή δεν είναι η λήψη πρόσθετων έκτακτων οριζόντιων μέτρων, η οποία μέχρι αυτήν την ώρα τουλάχιστον έχει αποκλειστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Η σοβαρή ανησυχία πηγάζει από το άγχος να μην συμβεί το οτιδήποτε σε σχέση με την συμπεριφορά της Τρόικας απέναντι στην χώρα μας που θα δώσει λαβή ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα μίας εξευτελιστικής μεταχείρισης των δανειστών μας προς την Ελλάδα.
Στην Ευρώπη υπάρχουν εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα επί προεδρίας της να τελεί υπό εξευτελισμό με απειλές και τελεσίγραφα τα οποία θα ενισχύσουν στους Έλληνες το συναίσθημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Με άλλα λόγια επικοινωνιακό είναι το θέμα και λιγότερο ουσίας, καθώς όλοι γνωρίζουν πλέον τον εξουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Τρόικα στην διακυβέρνηση της χώρας μας.
MER2
Όμως όσο περνούν οι μήνες και οδεύουμε προς τις Ευρωεκλογές- και ενδεχομένως τις εθνικές εκλογές αν αυτές προκύψουν σύντομα- η κυβέρνηση θα προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αρχίζει να στέκεται ξανά με αυτάρκεια στα πόδια της και το διεθνές στερέωμα.
Εκτίμηση δική μας είναι ότι η συμμαχία που έχει εδώ και ένα χρόνο «εγκαθιδρύσει» ο Σαμαράς με την Μέρκελ είναι ιδιοτελής, και η εξέλιξή της θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την μορφή που θα εκλάβουν τα γερμανικά συμφέροντα. Έτσι αν τα γερμανικά συμφέροντα εξυπηρετηθούν από την διαμόρφωση μιας κατάστασης πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα, τότε οι κυβερνώντας στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι η γερμανική στήριξη θα αποδειχθεί... χωρίς αντίκρισμα.
Πάντως πληροφορίες που έρχονται από το εσωτερικό της Γερμανικής Καγκελαρίας λένε ότι η Μέρκελ ήδη έχει ξεκινήσει να ράβει στα δικά της μέτρα το νέο μνημονιακό κουστούμι που θα φορέσει η Ελλάδα και θα περιλαμβάνει νέο Μνημόνιο υπό μορφή κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων. Kαι αυτό ήταν κάτι που δεν συζήτησαν στην χθεσινή τους συνάντηση Σαμαράς και Μέρκελ.
Πιθανότατα διότι οι Γερμανοί αυτά που μας επιφυλάσσουν δεν τα θέτουν προς συζήτηση...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384452/me-to-vlemma-sti-germanida-kagkelario-i-kyvernisi#ixzz2o2L5Tuvu