Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέλφια του

Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέ
Η είδηση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν, τότε, ο 15χρονος Τηλέμαχος είχε θυσιάζει τη ζωή του για να προσπαθήσει να σώσει μικρά του αδέλφια από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους.
Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια της απονομής των ετήσιων βραβείων της, δεν ξέχασε τον 15χρονο ήρωα και τον βράβευσε, έστω και μετά θάνατον για την αυτοθυσία που επέδειξε.
Το θλιβερό περιστατικό είχε συμβεί πριν από έναν χρόνο στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, όπου ο Τηλέμαχος και τα αδέρφια του κοιμόντουσαν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους.
Ο 15χρονος πρόλαβε να βγει αλλά τα δύο μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών, εγκλωβίστηκαν. Τότε ο Τηλέμαχος χωρίς να σκεφτεί τίποτα επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει.
Λίγες ώρες αργότερα, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα τα τρία παιδιά.
Το τραγικό αυτό συμβάν και η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου συγκίνησε ένα γιατρό, ο οποίος κατέθεσε πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για βράβευση του παιδιού, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.


Πηγή: Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέλφια του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135955#ixzz2o856fV6F