Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΡΙΣΜΑ-"ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα δεν διέφυγε τη χρεοκοπία – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ”

Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου και τους Έλληνες να βιώνουν συνθήκες Κατοχής, το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχεται πώς η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα και επισημαίνει πώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι ακόμη ορατός για τη χώρα μας, όπως και η έξοδος από το ευρώ. Οι «βόμβες» αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.


Το πόρισμα-καταπέλτης αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά την κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου που λένε πώς οι «κόποι των Ελλήνων πιάνουν τόπο» και «… έρχεται η ανάπτυξη». Αφού όχι μόνο το χρέος της χώρας παραμένει στα ύψη, αλλά είναι ορατές και άλλες «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος των Ελλήνων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ το έργο της τρόικας όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου, είναι σκέτη αποτυχία.

Διαπιστώνουν προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα διαπιστώνουν πώς «μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο επίσης δεν είχε αποτέλεσμα παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή».

Ενώ δηλαδή εξόντωσαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν να ψάχνει στα σκουπίδια να βρει να φάει, το χρέος παραμένει στα ύψη.

Το βασικότερο στοιχείο του προσχεδίου του πορίσματος όμως είναι το εξής : «Αν και ο στόχος των προγραμμάτων ήταν να αποτραπεί η χρεοκοπία, αυτό δεν επιτεύχθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας. Επίσης, η οικονομική βοήθεια δεν εξασφάλισε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξει έξοδος κάποιας χώρας (βλέπε Ελλάδα) από το ευρώ».

Με λίγα λόγια οι συντάκτες του πορίσματος καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι με τα μέτρα και τα μνημόνια «μας έσωσαν», αφού τελικά μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, η Ελλάδα μπορεί τελικώς να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Η διαφορά αν συμβεί αυτό σήμερα, απ’ ότι αν συνέβαινε το 2010 είναι πώς η χώρα είναι υποθηκευμένη και οι Έλληνες έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Τόσο απλά.

Τα στελέχη σύνταξης του προσχεδίου πορίσματος αναγνωρίζουν πώς έγιναν τραγικά λάθη σου «κασίδι» του κεφάλι και τώρα έρχονται να προτείνουν να επανεξετασθούν οι πολιτικές λιτότητας στη βάση των επιπτώσεων που έχουν στην ελληνική οικονομία (ύφεση, ανεργία κ.λπ.).

Λες και δεν ήξεραν οι εκπρόσωποι των δανειστών τις επιπτώσεις που θα είχε η συνεχή λιτότητα και τώρα που έχουν «αποτελειώσει» τους Έλληνες, δεν έχουν τίποτε άλλο να τους πάρουν, ζητούν τη… χαλάρωση.

Από εδώ και στο εξής δηλαδή μπορεί να μην κόψουν άλλο μισθούς και συντάξεις, αφού σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε μισθωτοί αλλά ούτε και συνταξιούχοι, αλλά θα παίρνουν μόνο σπίτια και ότι ακίνητο και κινητό υπάρχει στο όνομα του κάθε οφειλέτη.


Και όταν τελειώσουν με αυτά, τότε θα βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες και γενικά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
- See more at: http://sklantzithres.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9022.html#sthash.AcNf8mp4.xl9ppiFq.dpuf