Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο άστεγος της Δεληγιώργη που στόλισε το πεζοδρόμιό του, μιλά 3 ξένες γλώσσες και έχει 7.030 ένσημα


Χθες οι εικόνες του πεζοδρομίου όπου ζει στην οδό Δεληγιώργη, με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έκανε το γύρο των διαδικτύου, προκάλεσε σχόλια, συγκίνηση, αγανάκτηση αλλά και ντροπή. Ποιός είναι όμως ο άντρας που ενώ ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, μέσα στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας αρνείται να εκχωρήσει το δικαίωμά του να απολαύσει τα Χριστούγεννα;
Πρόκειται για τον Διονύση. Εναν άντρα 47 ετών που μιλά αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και marketing, και έχει πάρει και μεταπτυχιακό στην Σκανδιναβία. Ο Διονύσης ζει τα τελευταία χρόνια στους δρόμους μετά από οικογενειακή περιπέτεια που τον άφησε χωρίς ούτε ένα ευρώ όπως λέει ο ίδιος, όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους του Star.

Εχει φτιάξει το δικό του σπίτι στον πεζοδρόμιο της Δεληγιώργη, από το οποίο τρέμει να απομακρυνθεί για να μην πέσει θύμα ληστείας. Ηδη του έχουν κλέψει το δίπλωμα και την ταυτότητα. Ψάχνει μεροκάματο αλλά είναι αδύνατο να βρει αν και έχει ήδη 7.030 ένσημα. Εχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, ήδη από την εφηβεία του έκανε δύο δουλειές ταυτόχρονα. Κι όμως συνεχίζει να ελπίζει, να αισιοδοξεί και να αναζητά κάθε τι που θα τον κάνει να νιώσει άνθρωπος και περήφανος.

Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει όμως, είναι ο ήχος που έκαναν τα κλειδιά του όταν έβγαιναν από την τσέπη του για να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του.
Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης Eurokinissi.