Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μπερλουσκόνι: "Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές"

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι δε θα είναι υποψήφιος στην επόμενες εκλογές
"Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω την πολιτική", ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
"Θα περιμένω την αναψηλάφηση και την ολοκλήρωση όλων των δικαστικών μου υποθέσεων μέχρι σήμερα, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος", ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.
Οι μετοχές του τηλεοπτικού ομίλου του μεγιστάνα Μediaset, μετά την παρέμβαση αυτή του Ιταλού πολιτικού και επιχειρηματία, σημείωσαν πτώση 1,64% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Το 1,21% της αξίας τους έχασαν οι μετοχές του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι.
Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε εξάλλου πως εξασφάλισε άδεια δικαστικού για να λάβει μέρος στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αύριο στις Βρυξέλλες. Η ιταλική δικαιοσύνη έχει όμως προχωρήσει στην κατάσχεση του διαβατηρίου του και οι εισαγγελείς του Μιλάνου έκαναν γνωστό ότι « οι ισχύοντες νόμοι δεν επιτρέπουν στον συγκεκριμένο καταδικασθέντα πολίτη να εγκαταλείψει την χώρα».
Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι απάντησαν όμως ότι "κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την κίνηση προσώπων στις χώρες που έχουν υπογράψει την Συμφωνία Σένγκεν".
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ