Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κυβέρνηση “ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ” βλέπουν μεγαλοεκδότες και … Τράπεζα της Ελλάδος.


Την περασμένη Κυριακή ο Σταύρος Ψυχάρης, στο κύριο άρθρο του, έλεγε: 

«Φαντασθείτε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργόν! 

Πώς σας φαίνεται;»

Έκανε λόγο για σενάρια μεγάλου συνασπισμού και πίσω από τις λέξεις ήταν εμφανής η πρόθεσή του να προετοιμάσει το έδαφος για μια συμμαχία των πολιτικών δυνάμεων.

Ήταν την ίδια ημέρα που το “Έθνος της Κυριακής” του Μπόμπολα είχε μεγάλη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επί της ουσίας δεν έλεγε τίποτε απολύτως. 


Συνέντευξη απλά για να επιβεβαιωθεί το «κλείσιμο του ματιού» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον μεγαλοεπιχειρηματία και εκδότη που δεν έχει πρόβλημα να τα έχει καλά με όλους.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε ....

..τη στροφή της “Καθημερινής” που πλέον βλέπει έναν Τσίπρα που ωριμάζει αλλά και το διαρκές «λιβάνισμα» του ΣΥΡΙΖΑ από το… συγκρότημα Χατζηνικολάου – Κουρή.

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την οποία ο «παντός καιρού και κυβερνήσεων», Γιώργος Προβόπουλος προτάσσει ως βασική απαίτηση για έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη… τη σύμπλευση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε μία εθνική πολιτική.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, «οι ενδείξεις σταθεροποίησης έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι τον επόμενο χρόνο θα τερματιστεί η ύφεση και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει. 


Παρ΄ όλα αυτά, για να επαληθευτούν οι θετικές προοπτικές θα πρέπει να υπάρξει σύμπλευση, καθώς το 2014 είναι έτος εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση”, συνεπώς, όπως αναφέρεται στην έκθεση “η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων, που είναι προϋπόθεση για μια εθνική πολιτική, να γίνει ακόμη δυσχερέστερος. 

Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014».

Τι εννοεί άραγε ο κ. Προβόπουλος όταν μιλά για σύμπλευση; 


Και μάλιστα σε μια χρονιά που έχει απανωτές εκλογές; 

Είναι τυχαίο ότι κάποιοι προωθούν σενάρια πρόωρων εκλογών και σύμπλευση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων προθύμων για μια κυβέρνηση αλά Γερμανία;

Πόσο αθώα είναι η προτροπή του κ. Προβόπουλου, ο οποίος μάλιστα επιθυμεί διακαώς να ανανεωθεί τον ερχόμενο Μάιο η θητεία του;

Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, θέλουν να παίξουν σενάρια για σύμπραξη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα με κάποιον ουδέτερο για πρωθυπουργό ή και με τον Τσίπρα, αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά η έκθεση της ΤτΕ προβλέπει ανάπτυξη 0,5% το 2014 και μείωση της ανεργίας κατά περίπου 1%.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι ενδείξεις σταθεροποίησης έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι τον επόμενο χρόνο θα τερματιστεί η ύφεση και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει.

http://kefalokleidomata.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5939.html