Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η κρισιμότερη εβδομάδα για την κυβέρνηση

Η κρισιμότερη εβδομάδα για την κυβέρνηση
-Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες νομοσχέδια – «φωτιά» -Συναγερμός στο Μαξίμου υπό το φόβο «αντάρτικου»
Να πάρει ανάσα για τις γιορτές επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση λύνοντας μέσα στα επόμενα 24ωρα όλες τις εκκρεμότητες με τους δανειστές και παίρνοντας την πολυπόθητη δόση του 1 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση εισέρχεται στην κρισιμότερη ίσως εβδομάδα καθώς θα επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια.
Στο Μαξίμου επικρατεί βαρομετρικό χαμηλό, αφού αρκετοί βουλευτές φλερτάρουν με τη λογική του «αντάρτικου», γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για την κυβερνητική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.
Η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία αναμένεται την Τετάρτη και θα αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ναυπηγείων.
Η πρόταση αναμένεται να απορριφθεί από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν, όπως βεβαίως θα πράξουν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
vouli
Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στη ΝΔ και κυρίως στους βουλευτές της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», για τη νέα κάλυψη που το κόμμα τους δίνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πολύ περισσότερο που στο παρελθόν έκανε λόγο για «σκάνδαλο μεγαλύτερο της περιόδου του Άκη Τσοχατζόπουλου».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού έχει ήδη θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν διαρροές, αν και στο θέμα των πλειστηριασμών αρκετοί βουλευτές έχουν θέσει «κόκκινες γραμμές» τονίζοντας πως δεν πρόκειται να περάσει.
Η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή και θα αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Βύρων Πολύδωρας και Νίκος Σηφουνάκης απασχολούν ήδη έντονα Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη , καθώς ενδέχεται να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, πάνω στο οποίο βασίζεται η υλοποίηση του προϋπολογισμού όσον αφορά στο μεγαλύτερο μέρος των εσόδων. Ενδιαφέρον έχει το τι θα πράξει ηΝτόρα Μπακογιάννη και ο Νικ. Κακλαμάνης, που ασκεί ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση για την αύξηση της φορολογίας.
Αν αύριο υπάρξει συμφωνία με την τρόικα θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί μαζί με τον φόρο ακινήτων και η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/382547/i-krisimoteri-evdomada-gia-tin-kyvernisi#ixzz2nf1WBYrt