Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το ελληνικό δημόσιο εφαρμόζει το plan B…Την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα σε credit event και θα πληρωθούν τα CDS...


Tην Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς credit event θα πιστοποιηθεί πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και τα CDS θα πληρωθούν (cds triggers) εφόσον η Ελλάδα στις 7 Μαρτίου και ώρα 4 κεντρικής Ευρώπης δεν αποφασίσει να παρατείνει την διαδικασία του PSI+.
Με βάση αξιόπιστη ελληνική κυβερνητική πηγή με την οποία ήρθε σε επικοινωνία το www.bankingnews.gr φαίνεται ότι έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδος και του PSI+ της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους. Η ίδια πηγή αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει πληροφορίες που έχει ήδη παρουσιάσει το www.bankingnews.gr ότι δηλαδή η συμμετοχή θα κινηθεί μεταξύ 68% και 72% επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση.
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η συμμετοχή στο PSI+ να φθάσει στο 90% και η διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό.
Οι πληροφορίες που μεταδίδουμε προέρχονται από πολύ αξιόπιστη πηγή και αποτελεί το τελικό σχέδιο με βάση και τα δεδομένα και τις διεργασίες που υπήρξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το ελληνικό δημόσιο στην διαδικασία του PSI+ επικεντρώνεται στα 177,4 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων που φέρουν ISIN GR καθώς στα ISIN XS και στα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα της εξέλιξης συμμετοχής.
Με βάση αποκλειστικές πληροφορίες ο στόχος είναι η συμμετοχή στα ομόλογα ISIN GR είναι κατ΄ ελάχιστο 119 δις ευρώ δηλαδή να πιαστεί ο στόχος του 67% ώστε να ενεργοποιηθούν τα CACs.
Σημειώνεται ότι τα CACs θα ενεργοποιηθούν μόνο όταν η συμμετοχή στα ISIN GR θα ξεπεράσει το 66,66%.
Από τους σχεδιασμούς που έχουν εκπονηθεί το ελληνικό δημόσιο φαίνεται ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει το plan B το οποίο περιλαμβάνει τις εξής 6 παραμέτρους
Με βάση την διαδικασία έως τις 7 Μαρτίου και ώρα 4 Κεντρικής Ευρώπης μπορεί η όλη διαδικασία να ανακληθεί.
Το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να ανακαλέσει την όλη διαδικασία του PSI+ έως τις 7 Μαρτίου.
Στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσφοράς εκτός και αν...