Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πληθαίνουν οι "Κασσάνδρες" που μιλούν για επικείμενη "πολιτειακή ανωμαλία" στην Ελλάδα


Όλα δείχνουν πως οι φωνές που μιλούν για κάτι βίαιο που έρχεται στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς. Μετά τον Bob Chapman, που ήδη από τα τέλη του 2010 μιλούσε για πραξικόπημα, ακολούθησαν άλλοι.

Η πιο πρόσφατη και "επίμονη" περίπτωση είναι αυτή του γνωστού Bρετανού ευρωβουλευτή του UK Independence Party, Nigel Farage. Οι διαδοχικές αγορεύσεις και συνεντεύξεις του υπέρ των λαών του ευρωπαϊκού νότου τον έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι λίγο πριν από την πιο πρόσφατη αγόρευσή του στην Ευρωβουλή στις 15/02 (την οποία αναρτήσαμε στο ιστολόγιο με τον τίτλο "Νigel Farage: "H τρόικα εξωθεί την Ελλάδα σε επανάσταση" , ο Farage είχε δώσει συνέντευξη σε γνωστό αμερικάνικο ιστολόγιο, το Κing World News.

Στην συνέντευξη του εκείνη στο King World News, με τον τίτλο "Η Ελλάδα βυθίζεται στο απόλυτο χάος και τη βία" , o Farage δήλωσε, λίγο πολύ, τα ίδια που είπε και στην Ευρωβουλή την ίδια μέρα. Με μια μικρή διαφορά. Ανέφερε, επιπλέον, ότι κάποιος πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό τις δεκαετίες '70 και '80 ("τα χρόνια εκείνα που η χώρα διαπραγματευόταν την είσοδό της στην τότε Ε.Ο.Κ.", διευκρίνισε ο Farage), ο οποίος είναι "μια προσωπικότητα που χαίρει ευρείας εκτίμησης" του είπε ότι δεν είναι λίγα τα πολιτικά και μη πρόσωπα που διαθέτουν κάποια περιουσία στην Ελλάδα και αναγκάζονται σήμερα να προμηθεύονται όπλα για να προστατεύσουν την περιουσία τους. "Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό", του είπε ο πρώην πρέσβης, "διότι πιστεύουμε ότι η κατάσταση σε λίγο θα γίνει τόσο ανεξέλεγκτη που θα υπάρξει ανάγκη να προστατεύσουμε την περιουσία μας".

Ένα δεκαπενθήμερο περίπου μετά, και συγκεκριμένα προχθές βράδυ, ο Farage ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Russia Today News. H συνέντευξή του αναρτήθηκε από το κανάλι στη σελίδα του στο Υou Tube με τον τίτλο "Η μαζική οργή των Ελλήνων είναι πιθανόν να πυροδοτήσει την "ελληνική άνοιξη" της ευρωζώνης". Σε ερώτηση του παρουσιαστή του δελτίου σχετικά με το πού θα πάει η κατάσταση στην Ελλάδα, ο Farage μίλησε για μια εσκεμμένη τακτική εκ μέρους των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία οι "Ευρωκράτες" κάνουν τα πάντα για να κρατάνε τον κόσμο σε αγωνία, για να επέμβουν λίγο αργότερα, την τελευταία στιγμή, για να "σώσουν" τους Έλληνες από τη χρεοκοπία και να τους αναγκάσουν να εξακολουθήσουν να ξεχρεώνουν. "Σκοπός είναι να κάνουν τους Έλληνες να συμμορφωθούν και να υπακούσουν", είπε χαρακτηριστικά. "Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανείς μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα που να έχει το θάρρος να σηκώσει το ανάστημά του και να πει: "Αρνούμαστε να μας μεταχειρίζονται με αυτό τον τρόπο".

Ο Farage τόνισε για άλλη μια φορά, ότι είναι αδύνατον να έχεις μια νομισματική ένωση χωρών με τόσο άνισα οικονομικά μεγέθη μεταξύ τους: "Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχει σε μια νομισματική ένωση με την Γερμανία μια οικονομία όπως της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος άλλο ένα 7%, και η ευρωζώνη να της επιβάλλει λιτότητα, χωρίς κανένα κίνητρο για ανάπτυξη. Είναι η απόλυτη παράνοια! Αυτά που συμφέρουν τη Γερμανία δεν είναι δυνατόν να συμφέρουν την Ελλάδα".




Όσον αφορά την πολιτική ζωή στην Ελλάδα , ο Farage επανέλαβε η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. "Ο ελληνικός λαός είδε να απομακρύνεται ο πρωθυπουργός που ο ίδιος είχε εκλέξει και να αντικαθίσταται από μια μαριονέτα, πρόθυμη να κάνει ό,τι της πουν οι Βρυξέλλες. Έτσι αναγκάζουν τον λαό αυτόν, από τον οποίο έχουν στερήσει το δικαίωμα του εκλέγειν, να κατέβει στους δρόμους". Ο Bρετανός ευρωβουλευτής υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι η κοινωνική διάσταση του προβλήματος είναι αυτή που θα οδηγήσει στον διαμελισμό της ευρωζώνης.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή αν πιστεύει ότι θα ξεσπάσει μια επανάσταση στην Ελλάδα, ο Farage απάντησε ότι η λέξη "επανάσταση" έχει υπερβολικό βάρος, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι απίθανη. Υπενθύμισε ότι "ήταν 80.000 Έλληνες στο Σύνταγμα στις 12/02, το βράδυ που ψηφίστηκε το 2ο μνημόνιο, και είχαν παρατάξει 5.000 αστυνομικούς εναντίον τους, που τους εμπόδιζαν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Ανάλογες ενδείξεις έχουμε στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Έχουμε δει πώς ξεκίνησε η "αραβική άνοιξη" και δεν αποκλείεται το φαινόμενο να μεταφερθεί στον ευρωπαϊκό νότο, όπου οι λαοί σπρώχνονται στα όριά τους".
Και ερχόμαστε στον χθεσινό Τύπο, από όπου πληροφορηθήκαμε ότι ο Michel Rocard, πρωθυπουργός της Γαλλίας όταν πρόεδρος ήταν ο Μitterand, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Libération, με τον τίτλο "Βρισκόμαστε εν μέσω μαζικής πολιτικής άνοιας"

Από την συνέντευξη αυτή, παραθέτουμε άρθρο από το Ποντίκι, που αναφέρεται στο μέρος της συνέντευξης που αφορά στην Ελλάδα και έχει τίτλο "Στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα":

«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Ροκάρ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Libération διαμηνύει πως η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα επιτευχθεί με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Ειδικότερα, εκφράζει την άποψη πως τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλουν οι δανειστές στους Έλληνες πολίτες θα έχουν ως αποτέλεσμα μια ξαφνική κοινωνική έκρηξη. Αυτό θα οδηγήσει σε τόσο άσχημες συνθήκες διαβίωσης, ώστε μετά η διέξοδος θα επέλθει από μια νέα στρατιωτική δικτατορία.

«Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν παραλείπει μάλιστα να κάνει μια εναλλακτική πρόταση για να αποφευχθεί οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, προτείνοντας ως μοναδική λύση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_05.html#.T1d9NvYDp6I.facebook