Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μας απειλούσαν τόσο καιρό με χρεοκοπία και τώρα μαρτυρούν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα στοίχιζε στην Ευρωζώνη 1 τρις ευρώ!

Quantcast
Έκθεση του IIF για να τρομοκρατήσει τους ομολογιούχους δυο μέρες πριν το PSI
Καταστροφικές συνέπειες αναμένεται να έχει η Ευρωζώνη σε περίπτωση που υπάρξει μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και έχει στην κατοχή του το Reuters.
Σύμφωνα με αυτό, μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία θα στοίχιζε στην Ευρωζώνη 1 τρις ευρώ, καθώς θα καθιστούσε απαραίτητη την διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας, δυο οικονομίες της Ευρωζώνης που αν θελήσουν να προσφύγουν σε μηχανισμό στήριξης δεν μπορούν για πρακτικούς λόγους: λεφτά δεν υπάρχουν!
«Είναι δύσκολο να αθροίσει κανείς με κάποιο βαθμό ακρίβειας τις ενδεχόμενες ζημίες ωστόσο, είναι δύσκολο να δει κανείς με ποιο τρόπο δεν θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. ευρώ», αναφέρει το IIF.
Αυτό το έγγραφο έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την προσφορά συμμετοχής των ομολογιούχων στο PSI, με καταληκτική ημερομηνία στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.
Εμείς το λέγαμε καιρό τώρα, ότι όλα είναι πολιτικές μπλόφες και ότι οι απειλές για χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ευσταθούν, αφού η Ευρωζώνη θα υποστεί ολέθριες συνέπειες.
olympia.gr
http://filologos10.wordpress.com/2012/03/07/%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c-%ce%bc%ce%b5-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%af/