Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αντίθετος με μειώσες μισθών και απολύσεις στο δημόσιο ο Α.Σαμαράς


ImageAντίθετος σε νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα θέλει να εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς και αρνείται να συζητήσει και μελλοντικές απολύσεις, επιμένοντας στην πρόταση της Ν.Δ. για εργασιακή εφεδρεία.

Κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, στα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. -που ήδη κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς- εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική να υπάρξουν νέες μισθολογικές παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.


Ο κ. Σαμαράς, που ανέφερε ότι σωστό και πρέπει να μειωθεί η σπατάλη του Δημοσίου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των συνδικαλιστών του κόμματος και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, στα πλαίσια και των τελευταίων πινελιών που μπαίνουν στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρουσιάζεται.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο ο κ. Σαμαράς θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Το πιο σοβαρό όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ., με βάσει τα όσα είπε στους συνδικαλιστές, είναι το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
Στη σκιά της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τη ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, πληθαίνουν οι φωνές, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Κ.Ο., όσων υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να αντιδράσει και να ξεκόψει κάθε συζήτηση για μελλοντικά μέτρα.

«Η ''μετρολογία'' της κυβέρνησης κάνει κακό στην προσπάθεια της Ν.Δ. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό» λένε πολλοί και θεωρούν ότι πρέπει σε ανώτατο επίπεδο και με τον πιο σαφή τρόπο να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο.

Μετά τη συνομιλία με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, ο κ. Σαμαράς είδε τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, αφού είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί.