Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Φήμες για εκλογές στις 6 ή 13 Μαΐου

Αν έχουν βάση τα όσα γράφει το protothema.gr.

Όπως αναφέρει, μπορεί επισήμως τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, να ήταν για τον ανασχηματισμό, ανεπισήμως, όμως, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν στο χρόνο των εκλογών. Η Βουλή θα κλείσει την Πέμπτη... 5 Απριλίου, είτε οι εκλογές γίνουν στις 6 Μαΐου, είτε στις 13. Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος της Βουλής, ώστε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε αμέσως και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, ώστε να καθοριστούν τα νομοσχέδια που θα περάσουν μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.




Ο Λουκάς Παπαδήμος, αφού έκλεισε το κενό στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έφερε έναν μίνι ανασχηματισμό, περισσότερο συμβολικό, αναμένει τώρα την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα υποβληθεί στις 14 ή στις 18 Μαρτίου, ανάλογα με τις εξελίξεις στη μάχη της διαδοχής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα κρατήσει τα σκήπτρα της οικονομίας στην προεκλογική περίοδο. Το πιθανότερο είναι να αναβαθμιστεί σε υπουργό ο αναπληρωτής Φίλιππος Σαχινίδης και να κρατήσει ο πρωθυπουργός την ευθύνη των επαφών με το εξωτερικό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κορυφαίων στελεχών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Παπουτσής δίνει αγώνα για να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά του. Γεγονός που αν δεν επιτευχθεί ίσως οδηγήσει σε άμεση επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
http://taxalia.blogspot.com/2012/03/6-13.html