Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τρεις εν ενεργεία βουλευτές, δύο ευρωβουλευτές, αλλά και ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισ. Κούβελος (ο οποίος παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών για ανακριβή δήλωση σχετικά με το 1 εκατ. δολάρια που έβγαλε στο Λονδίνο...
τον Μάρτιο του 2011 για την αγορά πλοίου), περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, που...
αφορά συνολικά 24 νυν και πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές και συζύγους τους, οι οποίοι την τριετία 2009-2010-2011 έβγαλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Τα προβλήματα για την Ντόρα Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν σταματούν εδώ, αφού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες Ευ. Αργύρης, εκτός ότι το όνομα του Ισ. Κούβελου είναι και στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, στους «24» περιλαμβάνεται και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος ωστόσο θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καταθέσει καν δήλωση πόθεν έσχες, οπότε και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα εμβάσματα που έχει βγάλει στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος έχει προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Φεβρουάριο του 2011.
Οπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αργύρης, από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει οι ορκωτοί ελεγκτές προκύπτει ότι η λίστα που διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών αφορά 24 πρόσωπα, εκ των οποίων τρεις είναι εν ενεργεία βουλευτές, δύο ευρωβουλευτές, δύο υπεύθυνοι οικονομικών μικρότερων κομμάτων που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και οι υπόλοιποι είναι συγγενείς πολιτικών προσώπων και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές.
«Πορίσματα από τους ορκωτούς λογιστές έχουν εκδοθεί για τους 12 από τους 24 και δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής γνωστοποιώντας ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας -εκτός από τον κ. Δημητρακόπουλο- θα έχουν ελεγχθεί και οι υπόλοιποι 11 υπόχρεοι».
Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις για το 2011 αφορούν τη χρήση του οικονομικού έτους 2010, ενώ περιλαμβάνουν και τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι την ημέρα υποβολής του πόθεν έσχες, ήτοι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.
πηγή
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_2382.html#more