Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση για την 25η Μαρτίου

φωτ, αρχείου από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία φοβάται σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και των παρελάσεων σε διάφορες πόλεις. Για το λόγο αυτό συγκαλείται τη Δευτέρα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Λ. Παπαδήμο και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Να φανταστούμε ότι δε θα κατεβάσουν τον στρατό γιατί μ’ αυτή τη σύνθεση η σύσκεψη «μυρίζει» μπαρούτι.

Χθες στο υπουργικό ετέθη το θέμα και προφανώς έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ετσι, τη Δευτέρα θα επιχειρήσουν να να καταστρώσουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης κρίσης, δηλαδή επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και προβοκάτσιας. Δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχή από τις εκδηλώσεις πολιτικών προσώπων που θα προκαλέσουν. Πάντως, ίσως η πιο τυχερή είναι η Αννα Διαμαντοπούλου η οποία έφυγε από τον Παιδείας και γλίτωσε από την υποχρέωση να παρακολουθήσει παρελάσεις. Το «αγγούρι» πάει στον Γ. Μπαμπινιώτη

Το θέμα των παρελάσεων και των επεισοδίων συζητήθηκε και στη Βουλή το πρωί.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».

«Δεν μπορεί να γίνεται σε μία δημοκρατία, ακόμα και από τον πιο εκνευρισμένο και αγανακτισμένο πολίτη» τόνισε, επισημαίνοντας: «Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι».

Για προσπάθεια κατάργησης των παρελάσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος κατηγόρησε τα αριστερά κόμματα. «Το ζητούσε χρόνια η Αριστερά να καταργηθούν οι παρελάσεις και επειδή δεν ενέδωσε ο αστικός κόσμος, που σέβεται τους νεκρούς και τους ήρωες, βρέθηκε ο τρόπος τώρα» είπε, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προωθούν τον διχασμό.

«Πώς θα πάμε σε εκλογές, πώς θα γίνει συγκέντρωση ανοιχτή, όταν ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να προπηλακίζει πότε με γιαούρτια, πότε με αυγά, αύριο με πέτρες και μεθαύριο με σφαίρες;» ρώτησε τον κ. Χρυσοχοΐδη, καλώντας την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι θα διεξαχθούν «ήρεμες εκλογές».