Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θέμα ασυμβίβαστου θέτουν για τον Γ. Μπαμπινιώτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Θέμα ασυμβίβαστου θέτουν για τον  Γ. Μπαμπινιώτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σε συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, που απέστειλε σήμερα στον Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη και κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ επισημαίνει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας και στο ρόλο του Προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των ιδιωτικών Αρσακείων Σχολείων καθώς και στη, μέσω αυτού, συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, τον ΣΙΕΙΕ.

Η Ομοσπονδία μας , τονίζεται στην επιστολή, ζητά από τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη την άμεση παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η ΟΙΕΛΕ , σύμφωνα με ανακοίνωσή της , θεωρεί αυτονόητη τη λήξη της όποιας άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής του στις διαδικασίες του ΣΙΕΙΕ, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών , το τελευταίο διάστημα έχει απειλήσει μέχρι και με νομικές προσφυγές την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, του οποίου, πλέον, ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης προΐσταται.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Π.Δ.Β.Μ.Θ. Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο
Κύριε Υπουργέ,
Η ΟΙΕΛΕ σας συγχαίρει για την ανάληψη της βαριάς ευθύνης που αναλάβατε ως επικεφαλής του ΥΠΔΒΜΘ και εύχεται η θητεία σας να είναι γόνιμη και ευδόκιμη.
Θεωρούμε ωστόσο ότι ο ρόλος σας ως Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων καθώς και η δι’ αυτού συμμετοχή σας στο συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΕΙΕ) δεν είναι συμβατός με τα νέα κορυφαία καθήκοντά σας και αναμένουμε ότι η εγνωσμένη ευαισθησία σας θα σας υπαγορεύσει την παραίτησή σας από την Φ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ
http://www.esos.gr/idiotiki-ekpaidefsi/idiotika-sxoleia/item/27761-8-3-2012.html