Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πρωτοφανές: Στο σφυρί η τιμή της Ελλάδας!


Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πως στις 17 Απριλίου 2012 βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Christies, το κύπελλο του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη.

Ξεπουλιέται ένα κειμήλιο της σύγχρονης Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η αδιαφορία του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, αλλά και της πρώην υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου, να ανταποκριθούν στις επανειλημμένες εκκλήσεις του εγγονού του Ολυμπιονίκη μας να αγοράσει το Ελληνικό Κράτος το κύπελλο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες του 1896.

Την ώρα που η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων σε χορηγίες ιδρυμάτων στα οποία συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα, δεν βρίσκει λίγες χιλιάδες ευρώ για να κρατήσει στη χώρα ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού που άφησε αφύλακτη την Αρχαία Ολυμπία και την Εθνική Πινακοθήκη, έχει επιδείξει την ίδια παροιμιώδη αδιαφορία και σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, αυτό της πρότασης του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσουμε επιτέλους σε συνεργασία με την Πολιτεία στην τουριστική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Μαρούσι, ακολουθώντας το μοντέλο άλλων πόλεων του εξωτερικού που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσα από την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της πατρίδας μας θα καταστήσουμε το τουριστικό μας προϊόν ελκυστικότερο, θα προσελκύσουμε επισκέπτες και θα φέρουμε ανάπτυξη στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να προωθήσει στον τομέα της ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που τόσο έχουμε ανάγκη ως χώρα και κοινωνία.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που μόλις σήμερα και τυχαία πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αυτή, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να σταματήσει έστω και την ύστατη ώρα τη διαδικασία της δημοπρασίας ώστε να μην χαθεί το πολύτιμο αυτό κειμήλιο.

Παράλληλα, απευθύνεται σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας αλλά και την απανταχού Ομογένεια ζητώντας τους να συμβάλλουν οικονομικά ώστε το κύπελλο του Σπύρου Λούη να μην καταλήξει στη συλλογή κάποιου ξένου συλλέκτη ή Μουσείου, αλλά να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Να μην επιτρέψουμε να χαθεί το κύπελλο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.
Καλούμε τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες να μην επιτρέψουν να χαθεί η Ολυμπιακή μας περιουσία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36212&Itemid=170