Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τι μας κρύβουν για το PSI; Διαβάστε πως μας "σταύρωσαν"

Από νωρίς το πρωί πανηγυρίζουν όλοι ότι πέτυχε το PSI και θα ελαφρυνθεί το χρέος κατά 105,7 δισ.Μας κρύβουν όμως το τι θα ακολουθήσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο με τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.Και επίσης μας κρύβουν και το πιο βασικό, ότι για να...



σβηστούν τα 105,7 δισ ευρώ , θα μας δανείσουν 130 δισ.ευρώ!!!Αυτό από μόνο του τελικά αυξάνει το χρέος.Με χοντρικούς υπολογισμούς τώρα, με το επιτόκιο 4,3% ,το οποίο θα είναι και συνεχώς αυξανόμενο εαν η Ελληνική οικονομία ορθοποδήσει,κάθε χρόνο το χρέος θα αυξάνει κατά περίπου 6 δις μόνο από τόκους.Δηλαδή εάν υπολογίσουμε μέχρι το 2030 ας πούμε, μόνο για τόκους θα έχουμε πληρώσει 72 δισ (πάντα με επιτόκιο 4,3% και πολύ χοντρικά).

Το άλλο που μας κρύβουν είναι πως από τους "κουρεμένους",οι τράπεζες ουσιαστικά δεν θα χάσουν σχεδόν τίποτα αφούς μεγάλο μέρος από τα 130 δισ.θα δοθεί σε αυτές για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα.Από την άλλη, τα ταμεία,πολλά από τα οποία "κουρεύτηκαν" με το ζόρι δεν θα πάρουν σεντ.Δηλαδή τα λεφτά που πληρώναμε τόσα χρόνια στα ταμεία χάνονται.Τα ταμεία θα βρεθούν με τεράστια ελλείματα και για αυτό θα υποχρεωθούν σε μειώσεις συντάξεων, περιορισμό παροχών και σε κατάργηση πολλών κεκτημένων, τα οποία ήδη έχουμε πληρώσει εμείς τα κορόιδα.Όλοι φρόντισαν για τα λεφτά των τραπεζιτών και όχι του λαού.

Μας κρύβουν ακόμη το που θα πάνε τα 130 δισ.ευρώ που θα πάρουμε,Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup (στο «Παράρτημα 3 – Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης – Προοίμιο – Αρθρο 6»), αναφέρεται ότι:


α) τα 30 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, (τους “επενδυτές”), που θα ενταχθούν στο λεγόμενο PSI,

β) τα 35 δις ευρώ θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης οι οποίες κατέχουν ελληνικά ομόλογα,

γ) τα 5,7 δις ευρώ θα διοχετευτούν για την εξόφληση τόκων ανεξόφλητων ομολόγων που έχουν ενταχθεί στο «κούρεμα».

δ) Σύμφωνα με το μνημόνιο που ψηφίστηκε, και όπως καταγράφεται στην ίδια σελίδα, τη σελίδα 241, προβλέπεται ότι από το δάνειο θα διοχετευτούν χρήματα για την περίφημη «ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών». Το συγκεκριμένο ύψος του ποσού αυτού – κατά πολύ περίεργο τρόπο – δεν αναγράφεται. Στο συγκεκριμένο σημείο του μνημονίου που ψήφισε η Βουλή, αντί αριθμού… υπάρχει κενό (σ.σ.: αν και στο αρχικό σχέδιο γινόταν λόγος για 23 δισ. ευρώ).

Εντούτοις, εκείνο που γνωρίζουμε – και το γνωρίζουμε από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών – είναι ότι πρόκειται για ένα ποσό το οποίο, σε κάθε περίπτωση, ξεπερνά τα 39 δισ. ευρώ που θα διατεθούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα προστεθούν στον προηγούμενο πακτωλό των δισεκατομμυρίων που από το 2009 έχουν, με την μορφή «πακέτων» και «ενισχύσεων», διατεθεί στους τραπεζίτες. (ξεπερνά κατά πολύ τα 100 δις και αν θυμάστε Παπανδρέου ,Βενιζέλος,Χρυσοχοΐδης,Παπουτσής,Παπακωνσταντίνου,Καρχιμάκης,Ραγκούσης και η παρέα τους σταύρωναν τον Καραμνλή -όχι πως αυτός ήταν καλύτερος- για τα 28δισ.ευρώ που είχε δώσει στο ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας,που δεν είδαμε βέβαια ποτέ από τους τραπεζίτες.)
Tο ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το ποσό αυτό θα κινηθεί τελικά στα 50 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, από αυτό το «σωτήριο» δάνειο των 130 δισ. ευρώ – σ.σ.: «το μεγαλύτερο στην ιστορία», όπως ομολογούν πανηγυρίζοντας (!) οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου -τουλάχιστον τα 110 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% του δανείου, πηγαίνει και εκ προοιμίου επιστρέφει – και μάλιστα με τόκο που θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες -στους δανειστές, στους εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και τους λεγόμενους κερδοσκόπους!

Οσο για τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ που απομένουν (αν απομένουν..) από το «πακέτο», είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται κατατεθειμένα και δεσμευμένα στον περίφημο «ειδικό λογαριασμό», ο οποίος φυσικά και δεν αφορά ούτε τους μισθούς, ούτε τις συντάξεις των εργαζομένων, αλλά τη διασφάλιση – και πάλι – των πιστωτών έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών τοκογλυφικών τους απαιτήσεων!

Οικονομολόγοι δεν είμαστε για να πούμε τι έπρεπε να γίνει, αλλά μη μας δουλεύουν κιόλας με γελοιότητες του τύπου "για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο".Όντως , για πρωτη φορά ένας ολόκληρος λαός πιάνετε τόσο κορόιδο.

Βγείτε τώρα να πανηγυρίσετε με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο.

http://planet-greece.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/psi_10.html