Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Atlantic: Θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;


Υπό τον σοκαριστικό τίτλο «Θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;» το αμερικανικό περιοδικό «Atlantic» αναρωτιέται σε ποιο σημείο θα φθάσουν οι αξιοποιήσεις περιουσίας στην χώρα μας.
«Ύστερα από μήνες άρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει κάποιο μέρος της περιουσίας της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και η Ακρόπολη να είναι σύντομα υποψήφια για δημοπρασία;», αναφέρει το δημοσίευμα.
Αν και το «θαύμα του αρχαίου κόσμου» μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα, λιγότερο γνωστά κρατικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να πωληθούν, ώστε η Ελλάδα να κλείσει την τρύπα στην οικονομία της, προστίθεται.
Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων, πράγμα σχεδόν αδύνατον. 
Παράλληλα η υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τα δημόσια αγαθά της ενέχει ρίσκο καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πληθαίνουν οι φωνές στις επενδυτικές αγορές κεφαλαίου ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2013, εφόσον δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Μέχρι τώρα οι Έλληνες έχουν.....
λάβει μόνο ημίμετρα σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους, λέει το Atlantic. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση προσπαθεί να μισθώνει γη σε επενδυτές αντί να πουλάει.
Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην  έχει συμφωνήσει σε πώληση γης ακόμα αλλά η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση όλο και μεγαλώνει.
(epikaira.gr)