Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μέχρι τις 15 Απριλίου το σχέδιο αποκρατικοποίησεων 15 δισ. ευρώ


Μέχρι τις 15 Απριλίου αναμένεται ότι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, που θα ανέρχεται στο ποσό των 15 δισ. ευρώ ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξερχόμενος της της διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή, με θέμα την Οικονομία. Παράλληλα , ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επαναφορά της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Η ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει» υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος την αύξηση των εξαγωγών και την «πιο ρηχή» ύφεση που παρατηρείται, σημειώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο για την ελληνική οικονομία.
Επίσης, διέψευσε ότι η υστέρηση των εσόδων ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι κυμαίνεται κοντά στα 700 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που υποστήριξε ότι είναι διαχειρίσημο.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητά εναλλακτική λύση όσον αφορά στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Την Τρίτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αποστείλει επιστολή προς τις τράπεζες, από τις οποίες θα ζητά ενημέρωση για τον τρόπο διάθεσης των ενισχύσεων που τους δόθηκαν από το κράτος.
http://www.newscode.gr