Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στις 15 Απριλίου η κυβέρνηση θα πει την… αλήθεια


Ο κύβος ερρίφθη - Έρχεται νομοσχέδιο-πακέτο για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία

Picture 0 for Στις 15 Απριλίου η κυβέρνηση θα πει την… αλήθεια

Του Σπύρου Νάννου

«Η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό» δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος και πλέον η συγκεκριμένη… πρόταση θα πάρει σάρκα και οστά καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στις 15 Απριλίου θα ανακοινώσει όλες τις δημοσιονομικές διορθώσεις του 2011 ύψους 1,7 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενώ την συγκεκριμένη ημερομηνία θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015!
Πιο συγκεκριμένα, μετά την συνεδρίαση του διυπουργικής επιτροπής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισήμανε πως θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις με σκοπό βεβαίως όλοι να μάθουν το σχέδιο της κυβέρνησης για την Οικονομία και τους στόχους που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα, πήρε το πράσινο φως από τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και από τους υπουργούς που συμμετείχαν σε αυτή τη συνεδρίαση.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, έβαλε ο ίδιος «κόκκινη γραμμή» στις αντιθέτου απόψεις που έχουν οι υπουργοί, ζητώντας παράλληλα να τηρηθεί κοινή γραμμή στα σχέδια αποκρατικοποιήσεων, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την έλευση της τρόικα στην Αθήνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από όλους σύμπνοια, ενιαία στρατηγική αλλά και στήριξη των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πως όλα όσα θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.
Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η 15η Απριλίου ίσως είναι η… αρχή των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας, με τον ανασχηματισμό να είναι πλέον ένα από τα χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου στην νέα πορεία που θέλει να χαράξει ο ίδιος...