Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έντονη κινητικότητα παρατηρεί­ται εσχάτως στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή




 Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει  ότι τελευταία παρατηρεί­ται μεγάλη κινητικότητα στην πλα­τεία Μαβίλη, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του Κώστα Καραμανλή.
Πιο συγκεκριμένα το ρεπορταζ  αναφέρει ” Ίσως μάλιστα για πρώτη φορά αυτή η κινητικότητα να μην είναι πλασμα­τική. Ο Καραμανλής, λένε, άφησε τα τηλέφωνα και άρχισε τις συναντήσεις. Το ότι επέλεξε μάλιστα αυτή τη χρονι­κή στιγμή να κάνει τη συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο, με τον οποίο συ­νομιλούσε όλο αυτό το διάστημα τη­λεφωνικά, οπωσδήποτε υποδηλώνει κάτι. Αν μη τι άλλο την πρόθεσή του να κερδίσει κάποια δημοσιεύματα και ακόμα περισσότερα… σενάρια.
Στενοί συνομιλητές του Καραμαν­λή ισχυρίζονται μάλιστα ότι όλο το τελευταίο διάστημα είναι σε στενή επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους διατηρούσε και προσω­πική φιλία, προκειμένου να μαθαίνει από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και έχουν επίκεντρο τη χώρα μας. Λένε μάλιστα πως, σε ό,τι αφο­ρά τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρέους και μείωση του επιτοκίου, τα είχε μάθει από πολύ νωρίς και από πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φυσικά όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του επιμένουν ότι αυτή τουλάχι­στον τη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στην ηγεσία της Ν.Δ., ενώ φαίνεται να σκέφτεται ακόμα και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του βουλευτή. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι τόσο ο Πέτρος Μολυβιάτης όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος τον παροτρύνουν να μην κάνει τέτοια κίνηση, διότι μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ., πράγ­μα που θα χρεωθεί ο ίδιος.
Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι άνθρωποι πρώτη φορά παραδέχονται ότι ο τέ­ως πρωθυπουργός αυτή την περίοδο αρέσκεται να ακούει ότι συζητιέται το όνομά του από ανθρώπους που επιθυμούν την επιστροφή του.”
Σχόλιο μας – Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και η κατηγορηματική άρνηση του να αποδεχτεί μια πρόταση για μια μελλοντική υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν σκοπεύει να βγει στη σύνταξη. Άλλωστε τα πολιτικά μίση και πάθη κά­ποτε εκτονώνονται και οι θεαματικές επιστροφές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.