Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Tο Alter, η έκθεση της Grant Thornton και το εφιαλτικό σενάριο επιβίωσης.


Έχουμε και λέμε. Το Alter χρωστάει στις Τράπεζες κοντά στα 320 εκατ. ευρώ.
Γιατί οι Τράπεζες του έδωσαν ένα σκασμό λεφτά; Για να εξασφαλίσουν δημόσιες σχέσεις  και γραμμή άμυνας σε περιπτώσεις που την είχαν ανάγκη.
Στο χορό της διαφθοράς και της παρακμής και μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες είχαν στήσει ένα ολόκληρο παραμάγαζο. (Τρεις από αυτές τώρα κινδυνεύουν με κανόνι-το πούλο.)
Σήμερα το κανάλι εμφανίζεται να έχει προεισπράξει τα διαφημιστικά έσοδα του 2011, με κίνδυνο οι διαφημίσεις αυτές να μην προβληθούν ποτέ!
Την πρόταση Κορωνιά-Κολιοπάνου (και στο βάθος Σωκράτης;) δεν την βρήκαν συμφέρουσα οι Τράπεζες.
Στο μεταξύ η εταιρεία Grant Thornton, ανέλαβε να συντάξει μια οικονομική έκθεση για το κανάλι.
Σύμφωνα με την έκθεση, αν βρισκόταν κάποιος ιδιώτης να βάλει 15 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες άλλα τόσα, θα μπορούσε το κανάλι να τσουλήσει με τη προυπόθεση ότι οι Τράπεζες θα είχαν αποδεχθεί ότι τον επόμενο αιώνα, θα μπορούσαν να ρεφάρουν.
Το κυπριακό fund Argo, πίσω από το οποίο πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται είτε ελληνική τράπεζα-μία εκ των δύο κύριων δανειστών-είτε γνωστός πολυπράγμων μεγαλοεπιχειρηματίας, διαπίστωσε πως για να έχει κάποια τύχη το εγχείρημα διάσωσης του καναλιού, θα πρέπει ν απολυθεί το 90% του προσωπικού και το κανάλι να εκπέμπει με "μεταχειρισμένο" πρόγραμμα.