Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κίνημα ανοιχτής αμφισβήτησης του Βενιζέλου

Κίνημα ανοιχτής αμφισβήτησης του Βενιζέλου
Και στο βάθος ο ΓΑΠ καραδοκεί...
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησής από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματός του.
Την ώρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει την ΔΗΜΑΡ να συναινέσει μαζί του στην δημιουργία της "Ελληνικής Ελιάς", ο κ. Βενιζέλος καλείται να διαχειριστεί μία εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση εντός του κόμματός του.
Η κίνηση αμφισβήτησης υπογράφεται από περισσότερα από 800 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι ο Βενιζέλος εξαλείφει τους λόγους ιδεολογικής ύπαρξης του κόμματος εξαιτίας της συνεργασίας του με τη ΝΔ. Την ίδια στιγμή "ο κόσμος το 'χει τούμπανο" και τα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ "κρυφό καμάρι", ότι η κίνηση αμφισβήτησης του Βενιζέλου μόνο τυχαία δεν είναι.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε πως τίποτα δεν γίνεται εν αγνοία του Γιώργου Παπανδρέουο οποίος- αν όχι κατευθύνει- σίγουρα ευλογεί αυτό το εσωκομματικό αντάρτικο.
Το σκηνικό που έχει αρχίσει να δημιουργείται έχει κάνει τον Βενιζέλο να βρίσκεται σε μία κατάσταση έντονης νευρικότητας. Μάλιστα στο τραπέζι από στενό του συνεργάτη έπεσε ακόμα και η ιδέα των μαζικών διαγραφών στην περίπτωση που ο σκληρός πυρήνας των αμφισβητιών του επιλέξει να τραβήξει στα άκρα το σχοινί.
Όμως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί καθώς- όπως λένε πολλοί- δεν είναι δυνατόν ο Βενιζέλος την ώρα που απευθύνει διαρκή καλέσματα ενότητας για την Κεντροαριστερά, ταυτοχρόνως να συμπεριφέρεται σαν "σουλτάνος" στο κόμμα του προκαλώντας με την τακτική των διαγραφών.
Το βέβαιο είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια δημιουργίας μίας εσωτερικής διακριτής εσωτερικής αντιπολιτευτικής τάσης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Βενιζέλος φοβάται ότι το "όραμα" για την ενότητα της Κεντροαριστεράς θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνο δια του δικού αποκλεισμού...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/357740/kinima-anoihtis-amfisvitisis-toy-venizeloy#ixzz2hj7F9TqJ