Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σε νέο αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες στις ΗΠΑ


Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Μπαράκ Ομπάμα για τον τερματισμό της παράλυσης μέρους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ και για την αποτροπή μιας στάσης ολικής στάσης πληρωμών με
τους Ρεπουμπλικάνους να καταγγέλλουν αδιαλλαξία του Ομπάμα.

Φυσικά οι ΗΠΑ πρακτικά έχουν ήδη στάση πληρωμών...

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, έπειτα από μια έκτακτη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποίησαν το Σάββατο με τους επικεφαλής τους, βγήκαν οργισμένοι, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτει τις προτάσεις τους και αρνείται να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Μάλιστα, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους.

«Πήγαμε να διαπραγματευθούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση» δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί του Σαββάτου (ώρα Αμερικής).

Ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του Λευκού Οίκου.

Το ρεπουμπλικανικό κόμμα αρνείται να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, που ανέρχεται σήμερα στα ... 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια (και μετά μιλάνε για το Ελληνικό χρέος)!