Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Καθημερινή: Ο Στουρνάρας φεύγει από υπουργός Οικονομίας – Ισως αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας

Πέρα από τις φήμες περί άρσης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα – φήμες που διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον
Στουρνάρα και περιγράφουν ποια είναι η επόμενη σημαντική θέση που τον περιμένει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής. Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κ.Π. Παπαδιόχος και Γ. Π. Τερζής:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν πως ο κ. Σαμαράς δεν θα φθάσει στις επόμενες εκλογές με τον κ. Στουρνάρα. Οπως αφήνουν να εννοηθεί, είναι απλώς ζήτημα χρόνου η αντικατάστασή του, ενδεχομένως διά της αναβάθμισής του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς τους επόμενους μήνες θα πρέπει να επιλεγεί ο διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου.

«Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της "απελευθέρωσης" από τα Μνημόνια και την τρόικα, προφανώς δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς σε εκλογές με τον υπουργό που υλοποίησε το πλέον σκληρό πακέτο μέτρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας -στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά απαιτηθούν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο- ότι «αν ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να σώσει την πατρίδα καταστρέφοντας το κόμμα, δεν θα τον αφήσουμε...».

http://www.iefimerida.gr/
http://www.triklopodia.gr/2013/10/blog-post_9569.html