Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Με Swap – φάντασμα της Deutsche Bank πλήρωσαν τα Apache Σημίτης – Παπαντωνίου!


Ο Σημίτης τα πήρε, ο Στουρνάρας εγγυήθηκε την πληρωμή τους. Η ΝΔ ξεπλένει τα εγκλήματα της διεφθαρμένης συμμορίας. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει. Ποιοί πήραν τις μίζες για τα ντηλς; Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν και αύριο;Πιστεύετε ότι ο Πεπόνης που τους σταύρωσε ήταν "κορόιδο" και εσείς "έξυπνοι"; Πιστεύετε ότι θα γίνετε όλοι "Αθανασίου" και "Χατζάκη"; Προσέξτε μην γίνετε Καλούσηδες... Επιστολή της Deutsche Bank τον Αύγουστο του 2012 που υπενθυμίζει στην Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πληρώσει άμεσα 1 δισεκατομμύριο γιεν σε ...τόκους (!)ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ!

Όπως το αναλύσαμε εδώ: Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ!

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΩΞΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Στο μικροσκόπιο η σύμβαση, το καπέλο και η προκαταβολή

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει η προμήθεια 12 ελικοπτέρων τύπου Apache από τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για την τέταρτη δικαστική ερεύνα που… διατάσσεται για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 2001 και μετά – δηλαδή μετά την «εποχή» Ακη Τσοχατζόπουλου!

Ειδικότερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτας Φάκου θα διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σύμφωνα με το οποίο τα 12 πολεμικά ελικόπτερα αγοράστηκαν με υπέρογκο τίμημα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα ελικόπτερα, τύπου Apache, της εταιρίας Boeing με κόστος 593.000.000 δολάρια, ωστόσο, τελικά το κόστος της προμήθειας εκτινάχθηκε στα 663.000.000 δολάρια, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement που συνήφθη με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Παράλληλα, παρόλο που στη σύμβαση ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, ταυτόχρονα με την παράδοση ελικοπτέρων και αφού είχαν όντως πραγματωθεί και άλλοι όροι της σύμβασης, η Ελλάδα κατέβαλε πάνω από 237.000.000 δολάρια για την αποπληρωμή των ελικοπτέρων, δηλαδή περίπου το 40% του ποσού, τον Οκτώβριο του 2003. Πλέον οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας θα ψάξουν εξονυχιστικά τη σύμβαση για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όλα έχουν γίνει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ή όχι.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί ακόμα τρεις εισαγγελικές έρευνες για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και κρατικών αξιωματούχων εκείνης της περιόδου, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, οπότε και κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ αυτών, και εκείνη για τα οπλικά συστήματα Leopard για την προμήθεια των οποίων -όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία»- υπάρχει μαρτυρία-κλειδί από λογιστή ο οποίος τα «έσπασε» με επιχειρηματία – προμηθευτή οπλικών συστημάτων και καταγγέλλει τον πρώην εργοδότη του ότι λάδωνε πολιτικούς.

Βάσω Παλαιού (Πληροφορίες από Δημοκρατία, Real, Κουρδιστο Πορτοκάλι)