Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΑ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ



Ο μάρτυρας Fadi που αποκεφαλίστηκε
Ο μάρτυρας Fadi που αποκεφαλίστηκε
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Άλλος ένας γιος της της κοιλάδας των Χριστιανών (κατά λέξη «  των Ναζωραίων » από το « al nasara »), δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με τον πιο οδυνηρό τρόπο, δια αποκεφαλισμού.
Οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος του σύριου πολίτη Fadi Mikhail Matta, έγιναν γνωστές από την κατάθεση-μαρτυρία  του επιζώντα συναδέλφου του, Firas Badhr Nader.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που διασώθηκε κατέθεσε στις αρχές και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους των συριακών μέσων (Sana,HomsNews) από το νοσοκομείο al-Bassel της Ταρτούς, όπου νοσηλεύεται μετά από τραυματισμό κατά το ίδιο περιστατικό :
Ο αυτόπτης περιγράφει από το νοσοκομείο  τη σφαγή του φίλου του
Ο αυτόπτης περιγράφει από το νοσοκομείο τη σφαγή του φίλου του

« Με τον Fadi είμαστε συνάδελφοι σε ξενοδοχείο στη Χομς όπου εργαζόμαστε και κάνουμε μαζί τη διαδρομή Χομς-Μαρμαρίτα. Κατά την επιστροφή μας από τη δουλειά την νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη πέσαμε σε ενέδρα.Πέντε ένοπλοι μασκοφόροι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου μας.Μια σφαίρα με βρήκε στο πρόσωπο.Έχασα πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το όχημα να ακολουθήσει μια τρελλή πορεία. Σταμάτησε μετά από σφοδρή σύγκρουση σε ανάχωμα.Αιμορραγούσα αλλά είχα τις αισθήσεις μου και ο Fadi δίπλα μου ήταν ελαφρά τραυματισμένος.Οι αντάρτες μασκοφόροι έτρεξαν προς εμάς, άνοιξαν το αυτοκίνητο και μας έσυραν έξω.Ενώ είχα τραυματισθεί  προσποιήθηκα το νεκρό και δεν αντιδρούσα.Οι τρομοκράτες με εγκατέλειψαν πεσμένο στο έδαφος, θεωρώντας ότι είχα πεθάνει. Τον Fadi τον τράβηξαν πιο πέρα. Άκουγα κάποιον της ομάδας να δίνει οδηγίες, να τον δέσουν πισθάγκωνα  και ν΄ « αδειάσουν » τ’αμάξι και να το κάψουν. Συνέχισα να προσποιούμαι το νεκρό.Δεν άνοιγα τα μάτια μου έμενα ακίνητος.Κατάλαβα ότι προσπαθούσαν να κάψουν το αυτοκίνητο αλλά δεν το κατάφερναν εύκολα και αποφάσισαν να φύγουν. Αφού πέρασε κάποια ώρα και βεβαιώθηκα ότι είχαν φύγει , πήγα να βρω τον Fadi . Τον εντόπισα εύκολα και άρχισα να τρέχω γιατί έβλεπα από μακριά λίμνη αίματος. Όταν πλησίασα με τρόμο αντίκρυσα ότι τον είχαν αποκεφαλίσει. Σαν τρελλός άρχισα να τρέχω ξυπόλητος για να βρω έναν φίλο μου που μένει στην περιοχή Al Meshtaye να έρθει για βοήθεια. Τον βρήκα και από το σπίτι του πήραμε τηλέφωνο στις αρχές και ενημερώσαμε για το συμβάν. Εμένα με πήρε ασθενοφόρο και με έφερε εδώ στο νοσοκομείο της Ταρτούς ενώ από τον τόπο του εγκλήματος διεκομίσθηκε το σώμα του Fadi στο νοσοκομείο της Μαρμαρίτα»
Η γυναίκα του διασωθέντα , Salma δήλωσε στις αρχές και στους δημοσιογράφους, ότι όταν ειδοποιήθηκε για το συμβάν, πριν επισκεφθεί τον άνδρα της στο νοσοκομείο της Ταρτούς, πήγε πρώτα στο νοσοκομείο της Μαρμαρίτα .« Eκεί είδα το ακέφαλο σώμα του Fadi ».
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου της Μαρμαρίτα, ο 27 χρονος Fadi Mikhail Matta, σφαγιάσθηκε με μικρό μαχαίρι.
Η κηδεία του χριστιανού μάρτυρα έγινε την ίδια μέρα Τετάρτη 08/01/14.
Ο Fadi Mikhail Matta  γεννήθηκε στις 28/05/86.Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 3 αδερφές και 1 αδερφό. Δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει δική του οικογένεια.
Όλοι οι σύλλογοι και οι κοινότητες των χριστιανών της περιοχής, ζητούν με ανακοινώσεις τους από την κυβέρνηση και τον συριακό αραβικό στρατό να εξολοθρεύσει αποφασιστικά, άμεσα και δραστικά τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που κρύβονται στο κάστρο των Ιπποτών και το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις εγκληματικές τους πράξεις εναντίον των χριστιανών.(WNnews).

Ο μάρτυρας Fadi Mikhail Matta
Ο μάρτυρας Fadi Mikhail Matta