Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γιώργος Παπανδρέου: Ο επίμονος κηπουρός στην Τουρκία

Γιώργος Παπανδρέου: Ο επίμονος κηπουρός στην Τουρκία
Την ώρα που ο Ερντογάν «καταργούσε» την Κύπρο ο Γιώργος φύτευε δέντρα στην Τουρκία

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά στην περίπτωσή του. Αφού έβαλε τη χώρα σε απίστευτες περιπέτειες με την παράδοση της διακυβέρνησης στον μηχανισμό της τρόικας και στα μνημόνια, αφού έφυγε σαν τον «κλέφτη» από την πρωθυπουργία, συνεχίζει ακάθεκτος να ζει στον κόσμο του μακριά από τα προβλήματα του ελληνικού λαού κάνοντας τουρισμό ανά την υφήλιο και δίνοντας διαλέξεις επί χρήμασι για την ανάκαμψη από τις οικονομικές κρίσεις, ενώ ταυτόχρονα παίρνει στο ακέραιο τη βουλευτική του αποζημίωση που με το αίμα του προσφέρει ο ελληνικός λαός.
Η τελευταία γκάφα του όμως ξεπερνά ακόμα και τις εμπνεύσεις του σουρεαλισμού, αφού λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέουεντοπίστηκε στην Τουρκία να φυτεύει δέντρα και να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις χωρίς να πει το παραμικρό για τις ιταμές δηλώσεις του Ερντογάν.
Από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποφάσισε να επισκεφτεί το πάρκο Gezi (το μέρος όπου πριν λίγο καιρό είχε γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας) και να φυτέψει ένα δέντρο ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή.
«Αυτή η αρχή ξεπερνάει τα σύνορα των εθνών», δήλωσε. Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι δεν βρήκε ο αθεόφοβος ούτε μια λέξη να πει για την ιταμή και προκλητική δήλωση του Ερντογάν, ενώ πέρασε την ημέρα του φωτογραφιζόμενος – κάτι σαν περίεργο αξιοθέατο σε λούνα παρκ - να φυτεύει δέντρα με τις γλάστρες…!
Έξαλλος ο Βενιζέλος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε την παραμικρή σημασία για τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν περί της Κύπρου, γεγονός που του έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία.
Ούτε ίχνος Εθνικής αξιοπρέπειας;
Οι φωτογραφίες του προκάλεσαν έκρηξη οργής στα social media και τα μηνύματα που έλαβε από τον απλό κόσμο τον… περιέλουσαν με στοργή: «Γιώργο, η Ελλάδα σε χρειάζεται... να φυτεύεις τα δέντρα με τις γλάστρες» γράφει ένας πολίτης σχολιάζοντας με εύστοχο τρόπο το ιλαροτραγικό θέαμα του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το σχόλιο που τσακίζει κόκκαλα έρχεται από άλλο πολίτη: «Στην Αμερική βενζινάς, στον Καναδά οικοδόμος, στη Σουηδία οδοκαθαριστής, στην Τουρκία κηπουρός, στην Ελλάδα… πρωθυπουργός!».
Σας θυμίζουμε απλά για την ιστορία, ότι στο τέλος του μήνα, ο άνθρωπος αυτός που δεν φαίνεται να εθίγη καθόλου από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, θα πάει στην τράπεζα για να παραλάβει τη βουλευτική του αποζημίωση. Τα σχόλια δικά σας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/369692/giorgos-papandreoy-o-epimonos-kipoyros-stin-toyrkia#ixzz2kYXRwmCu