Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων
-Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ αναζητούν λύση υπό τις απειλές των βουλευτών τους. -Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί να ισχύσει το «χαράτσι» και το 2014.
Κοινή γλώσσα για τον Φόρο Ακινήτων αναζητούν στην κυβέρνηση, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αν παραμείνει ως έχει. 
Η «ομάδα εργασίας» που συστάθηκε από στελέχη του Μαξίμου και του ΠΑΣΟΚ για να αναζητήσουν κοινά αποδεκτό φόρο ακινήτων, έπιασε δουλειά.
Την μία πλευρά εκπροσωπεί ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και την άλλη ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος με τη συνδρομή του πρώην βουλευτή και γνώστη των φορολογικών Ανδρέα Μακρυπίδη.
Η «είδηση» βρίσκεται στην απουσία... του συμβούλου του ΥΠΟΙΚ, Νίκου Καραβίτη, ο οποίος διαμόρφωσε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που απορρίφθηκε από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με εντολή του πρωθυπουργού η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.
Το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται με τη γνωστή πρόταση για αφορολόγητο (π.χ. στα 50.000 ευρώ) και προοδευτική κλίμακα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα υποχωρήσει προκειμένου να βρεθεί μέση λύση.
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για μία συνάντηση η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις επί του προσχεδίου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθούν τελικά στο σχέδιο νόμου.
Ο πρωθυπουργός, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί να ισχύσει το «χαράτσι» και το 2014 (όπως πρότειναν πολλοί βουλευτές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) και έχει δώσει εντολή να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο άμεσα στη Βουλή.
Είναι βέβαιο πως την τελική λύση θα δώσουν οι δύο πολιτικοί γι' αυτό δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος να συναντηθούν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/369457/vradyflegis-vomva-o-foros-akiniton#ixzz2kXscgJhz