Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΑ-ΣΟΚ, λόγω της εξουσιομανίας του Βενιζέλου!



ΠΑ-ΣΟΚ, λόγω της εξουσιομανίας του Βενιζέλου!
Ένταση και προβληματισμός στο Μαξίμου, μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ…

Η έμπνευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου να θέσει ζήτημα ανασχηματισμού και δικής του συμμετοχής στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω λεπτών χειρισμών σε θέματα μείζονα που απειλούν την συνοχή της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει μια σειρά παρενεργειών που αντικειμενικά πολλαπλασιάζουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Αντιδράσεις καταγράφονται τόσο απ’ τη μεριά του επιτελείου του πρωθυπουργού, όσο και εντός του ΠΑΣΟΚόπου ο Βενιζέλος εγκαλείται για εξουσιομανία, εγκατάλειψη παγίων αρχών του Κινήματος (σιγά, τώρα το θυμήθηκαν!) και ακολουθητισμό έναντι του Αντ. Σαμαρά.
«Έχουν δίκιο όσοι μας κατηγορούν ότι έχουμε γίνει… συνιστώσα της Ν.Δ.», είναι η συνισταμένη της κριτικής που ακούγεται όλο και πιο έντονα στην Ιπποκράτους.
Σημειώνεται, ότι μεταξύ των επικριτών της επιλογής για μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και κυρίως για την είσοδο και του Β. Βενιζέλου, όπως ο ίδιος διακαώς επιθυμεί, είναι μεταξύ άλλων οι Δημ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Φ. Γεννηματά.
Η οξεία κριτική που ασκείται, είναι ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να αντιμετωπίσει τη διαρκή και συνεχιζόμενη ακόμα και μετά το συνέδριο δημοσκοπική φθορά με δοκιμασμένα και φθαρμένα «όπλα», όπως η ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να εξετάσει τα πολιτικά αίτια που έχουν καταντήσει το Κίνημα ουρά των εξελίξεων και το απειλούν με οριστική πολιτική εξαφάνιση.
Τα στελέχη που αντιδρούν στις επιλογές Βενιζέλου επισημαίνουν επίσης, ότι όπως δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, συνεχίζονται οι διαρροές απ’ το ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό λέει πολλά, τα οποία όμως ο νυν αρχηγός εξακολουθεί προκλητικά να αγνοεί!
Ακόμα και οι διαρροές απ’ το στενό επιτελείο του Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίζει μέτρα που δεν ψηφίζει και η ΔΗΜΑΡ (!), όπως για παράδειγμα τη συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, αντιμετωπίζονται σαν… παιδικά πείσματα.
«Τι πάει να πει το δεν ψηφίζω αυτά που δεν ψηφίζει και η ΔΗΜΑΡ; Ή συμφωνείς με κάτι και το ψηφίζεις ή διαφωνείς και το καταψηφίζεις», ακούγεται μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία εντάσσουν αυτή την «απειλή» Βενιζέλου σε ένα ευρύτερο παιχνίδι επικοινωνιακών ελιγμών δίχως ουσιαστικό πολιτικό αντίκρισμα.
Σε ό,τι αφορά τώρα στις αντιδράσεις του επιτελείου του πρωθυπουργού, το γεγονός ότι ελάχιστες μέρες πριν την επιστροφή της τρόικας ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα ανασχηματισμού έχει προκαλέσει ένταση.
Βέβαια οι επιτελείς του Μαξίμου έχουν μέχρι τώρα αποφύγει τη δημοσιοποίηση αυτού του προβληματισμού, προκειμένου να μην τραυματιστεί και με δικιά τους ευθύνη η ούτως ή άλλως εύθραυστη ενδοκυβερνητική ισορροπία.
Αλλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το πόσο αυτό θα συνεχίζεται. Κυρίως αν το επιτελείο του Βενιζέλου επαναλάβει πριν τη νέα σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου –Κουβέλη αυτού του τύπου τις διαρροές.
Διαρροές με τις οποίες μάλιστα, όπως τονίζουν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, αμφισβητείται μια βασική αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη, ότι δηλαδή οι αλλαγές στην κυβέρνηση αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού…
πηγή: newsbomb.gr